Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft neemt toetsenbord-app Swiftkey over

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2016, 9:14 CategorieApplicaties

Microsoft heeft de populaire toetsenbord-app Swiftkey overgenomen. De softwaregigant zou maar liefst 250 miljoen dollar over gehad hebben voor het bedrijf dat zijn toetsenbord op miljoenen mobiele apparaten terugziet.

Swiftkey is al jaren een bekend begrip, zeker wanneer je eens wat anders wilt dan het standaard toetsenbord op iOS of Android. Het on-screen toetsenbord van het bedrijf staat met name bekend om zijn uitstekende woordvoorspellingen, gebruiksvriendelijke interface en personalisatiemogelijkheden. Voor Android is Swiftkey al bijna zes jaar beschikbaar, in 2014 werd ook een Android-versie van de app uitgebracht nadat Apple toetsenborden van derden toestond.

Volgens bronnen bij de Financial Times zou het Microsoft niet zozeer om de app zelf gaan maar om de algoritmes en de kunstmatige intelligentie die de woordvoorspellingen mogelijk maken, wat sneller typen tot gevolg heeft. In 2015 bracht Swiftkey een experimentele versie van de app uit die nog verder gaat en aan de hand van het gebruik en de context zelfs hele zinnen kan voorspellen. Zowel Microsoft als Swiftkey heeft nog niet op de berichtgeving gereageerd maar kijkend naar de bron mogen we het als waarheid aannemen. Vorig jaar nam Microsoft ook al een aantal app-makers over, waaronder Accompli, Wunderlist and Sunrise.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.