Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft stopt met mogelijkheid Android-apps te porten naar Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2016, 10:48 CategorieApplicaties

Vorig jaar gingen er al geruchten dat Microsoft het project om Android-apps naar het Windows 10-besturingssysteem te kunnen porten zou stoppen en vandaag is de kogel dan ook door de kerk. Het project, genaamd Astoria, is door Microsoft stopgezet en het bedrijf focust zich nu onder meer op het porten van iOS-apps naar Windows 10.

Microsoft heeft al sinds het bedrijf meedoet in de markt voor tablets en smartphones te maken met één groot probleem; het gebrek aan (kwalitatieve) apps. Met de introductie van Windows 10 werd daarom aangekondigd dat het eenvoudiger moest worden voor ontwikkelaars van Android-apps om hun applicaties om te zetten voor het Windows 10-platform. Dit moest het app-aanbod aanzienlijk uitbreiden.

Vandaag laat het bedrijf echter weten dat er veel feedback ontvangen is en dat daaruit de conclusie is getrokken dat het verwarrend en onnodig is om twee technieken nodig te hebben om code van mobiele besturingssystemen naar Windows te brengen. Het porten van Android-apps behoort nu niet meer tot de mogelijkheden maar Microsoft focust zich nog wel op het porten van iOS-apps naar Windows 10. Ook is er voor ontwikkelaars het advies om apps met Xamarin te ontwikkelen. Middels dit platform kunnen ontwikkelaars apps ontwikkelen die native draaien op iOS, Android, Mac en Windows.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.