Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Mobiele apparaten worden krachtiger dan huidige consoles’

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2016, 9:22 CategorieAndroid

Chipfabrikant ARM bereidt zich voor op de volgende doorbraak op het gebied van graphics voor mobiele apparaten, die de huidige consoles voorbij zouden gaan. Het gaat niet alleen om de visuele pracht, maar ook om de rekenkracht van de apparaten.

‘Tablets gaan consoles voorbij in 2017’

Chipmaker ARM heeft tijdens Casual Connect, dat nu plaatsvindt in de Beurs van Berlage in Amsterdam, laten weten wat de toekomst voor smartphones en tablets inhoudt op het gebied van kracht en graphics. ARM’s Nizar Romdan, verantwoordelijk voor het ecosysteem, zegt dat de chips, die samen met Samsung, Nvidia en Texas Instruments gemaakt worden, eenzelfde niveau aan grafische kwaliteit kunnen generen als nu op de PlayStation 4 en Xbox One mogelijk is – dit zijn de meest recent uitgebrachte console van dit moment.

Deze chips zouden eind 2017 al moeten verschijnen. Dat betekent dat spellen op mobiele apparaten er straks grafisch net zo mooi uit kunnen zien als de games waar je een dedicated console voor koopt. Deze ontwikkeling moet niet alleen een boost geven aan gaming op smartphones en tablets, maar kan ook virtual reality een flinke duw in de rug geven. Dit betekent echter niet dat we straks opeens allerlei games voor consoles op tablets gaan zien verschijnen en dat heeft weer te maken met de doelgroepen en de formfactor van beide producten.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.