Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola gooit Nexus 6 in uitverkoop in Duitsland

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2016, 23:32 CategorieAndroid

Motorola wil kennelijk versneld van zijn voorraad Nexus 6-phablets af. In Duitsland is de 32GB-variant van het toestel voor 289 euro in de verkoop gegaan. In Nederland is de goedkoopste Nexus 6 vooralsnog voor 482 euro te krijgen.

6-inch Nexus phablet

De Duitsers kunnen de Nexus 6 direct op de website van de fabrikant aanschaffen. In de Nederlandse webwinkel is de Nexus 6 helemaal niet te koop. In de Google Play Store is de 6-inch phablet al sinds half december vorig jaar niet meer te krijgen. Via de Duitse webwinkel kan het toestel eventueel naar Nederland gehaald worden.

Vlaggenschip van Google

De Nexus 6 was het Google-vlaggenschip van 2014 en tevens de eerste phablet van Google. De 6-inch phablet vormde een trendbreuk met eerdere Nexustelefoons, die tamelijk goedkoop waren. De Nexus 6 werd uitgerust met tophardware en was ook flink aan de prijs. De consument krijgt met deze telefoon wel een amoledscherm met een hoog contrast, diepe zwartwaarden en een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Stereo luidsprekers

Verder beschikt de Nexus 6 over een Snapdragon 805-processor, stereo luisprekers, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, WiFi Direct, Bluetooth 4.0 met NFC, een microUSB 2.0-poort met USB-host en USB OTG-ondersteuning, een 13 megapixel camera aan de achterzijde met led-flitser en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. De 3.220mAh accu moet ervoor zorgen dat het toestel minimaal 12 uur meegaat op een volle lading. Volledige specificaties van het toestel zijn hier te vinden.

Huawei Nexus 6P

Nu de Nexus 6 is opgevolgd door de Huawei Nexus 6P, wil Motorola kennelijk snel van zijn voorraden af. De Duitse consumenten weten de website van Motorola al goed te vinden; toen Tabletsmagazine rondkeek in de webwinkel van Motorola Duitsland, waren de 64GB-varianten al uitverkocht.

 

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.