Nvidia staakt uitrol Marshmallow-update Shield-tablet vanwege wifi-probleem

02 februari 2016 1 Minuut 0 Reacties
nvidia-shield-tablet-k1

Nvidia heeft de uitrol van de Android 6.-0 Marshmallow-update voor de Shield tablet. Gebruikers rapporteerden uitval van wifi op hun tablet na installatie van deze update. De update is nu offline gehaald.

Shield tablet

De update voor de originele Shield tablet begon gisteren, nadat enkele weken geleden de K1-tablet al van Ansdroid 6.0 Marshmallow werd voorzien. Mensen die er vroeg bij waren om de update te installeren, hebben grote pech: hun wifiverbinding zal in veel gevallen niet meer bruikbaar zijn, en daarmee is feitelijk de hele tablet nogal nutteloos.

Wifiverbinding

Nvidia heeft de update daarom ijlings van de website gehaald. In een forumbericht op de website van Nvidia legt een medewerker uit dat na de update, gebruikers de wifi niet meer kunnen gebruiken. Voor tablets die alleen maar een wifiverbinding hebben, is dat erg lastig. Nvidia onderzoekt de zaak.

Tablet offline zetten

Klanten doen dat overigens zelf ook, en uit hun rapportages maakt een klantmedewerker van Nvidia op dat het af en toe wil helpen als de tablet enkele uren offline wordt gezet, of helemaal uit. De klanten hebben uitgevonden dat het mac-address op sommige apparaten op 02:00:00:00:00:00:00 wordt gezet. Een gebruiker kan daar zelf niets aan veranderen. Het is domweg wachten op een update van Nvidia.

Reacties (0)