Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 3 komt al in juni en is wellicht ‘gewoon’ te koop

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2016, 22:15 CategorieAndroid

De OnePlus 3 komt al in juni dit jaar naar de webwinkel van het bedrijf, en zal wellicht zonder het omstreden invite-systeem aan klanten worden aangeboden. Dat valt althans te halen uit een interview dat OnePlus-CEO Carl Pei heeft afgestaan aan CNET.

OnePlus 3

Pei meldde letterlijk dat de OnePlus 3 zijn release beleeft ‘aan het einde van het tweede kwartaal’, en dat is dus juni. Pei onthulde verder weinig over de nieuwe smartphone. De OnePlus One en de OnePlus 2 waren beiden phablets, en te verwachten valt in ieder geval dat de OnePlus 3 deze lijn voortzet.

High-end, lage prijs

Het nieuwe vlaggenschip – de vierde telefoon van het Chinese bedrijf – moet volgens Pei net zo populair worden bij klanten als de OnePlus One in 2014. Die trok de aandacht vanwege topspecificaties voor een lage prijs.

Nieuw design

De OnePlus 3 krijgt volgens Pei een ‘nieuw design’, dus het zal niet lijken op de OnePlus 2. Pei merkt in het interview op dat de OnePlus 2 beter is verkocht dan de OnePlus One, maar alom is de eerste telefoon van het bedrijf als grootste stunt betiteld. De OnePlus 2 werd daarna door veel reviewers toch wat gewoontjes gevonden. Pei wil de aandacht die OnePlus met zijn eerste telefoon trok, weer volledig terug hebben met het derde vlaggenschip van het bedrijf. Er is in december al een plaatje uitgelekt, dat boven dit artikel staat.

Schuurpapier

De OnePlus One viel enorm op vanwege het feit dat hij dezelfde specificaties bezat als de veel duurdere vlaggenschepen van gevestigde fabrikanten als Samsung en LG. De telefoon kon het opnemen tegen de Galaxy S5 en de LG G3, en had daarnaast ook nog een veel lagere prijs. Bovendien voelde het toestel bijzonder aan, vanwege zijn schuurpapierachtige achterkant, waardoor de fans van de phablet nog iets extra hadden om over op te scheppen.

Invite-systeem

Het was alleen erg moeilijk om aan de OnePlus One te komen, want je kon het toestel niet gewoon bestellen. Je moest er eerst een invite voor bemachtigen. Die werden verstrekt aan mensen die al een OnePlus One hadden gekocht. Op die manier zorgde OnePlus ervoor dat er geen dure voorraden hoefden te worden aangehouden. Groot nadeel was wel dat er veel meer belangstellende klanten waren dan telefoons. Dus wie hem wilde hebben, moest er lang op wachten.

Dit omstreden verkoopmodel werd ook aangehouden bij de OnePlus 2, totdat het bedrijf er na enkele maanden van af stapte. Sindsdien kun je het toestel gewoon bestellen via de website van OnePlus.

Pei onthulde iets over hoe dat met de OnePlus 3 zal gaan. Hij meldt in het interview dat de telefoon weer alleen via de eigen website van het bedrijf zal worden verkocht, maar wel via een ‘beter aankoopproces’. Of dat betekent dat de invites niet meer nodig zijn, wilde hij niet zeggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.