Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic Toughpad FZ-F1 en FZ-N1 krijgen barcodescanner

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2016, 20:45 CategorieHardware

BARCELONA – Panasonic heeft op het MWC twee nieuwe, stevige handheld tablets gepresenteerd, met een barcodescanner op de achterkant. De tablets zijn bestemd voor de zakelijke markt.

Handhelds

De handhelds zijn licht en klein. De Toughpad FZ-F1 en de FZ-N1 hebben een voor een tablet zeer klein schermformaat van 4,7 inch. Het zijn daarmee de kleinste Toughpadmodellen tot nu toe. Ze zijn volgens Panasonic vooral handig voor post- en koeriersdiensten, de logistieke sector, detailhandel, service-, onderhouds- en buitendiensten en hulpdiensten.

Styluspen

De tablets beschikken over spraak- en data-mogelijkheden en kunnen optioneel worden geleverd met een stylus voor het zetten van handtekeningen bij het afleveren van goederen.

Barcodelezer

De barcodelezer aan de achterkant is hoekvormig en steekt een eind uit de behuizing. Omdat de tablet klein is, ligt hij makkelijk in de hand en hebben deze nieuwe stevige tablets het in zich om de nieuwe standaard te worden voor de handheld markt, meldt Panasonic. De Toughpad FZ-E1 en de FZ-X1 waren er al, en de nieuwe tablets zijn volgens Panasonic een mooie toevoeging. Panasonic blijft het aantal verschillende handhelds uitbreiden en wil daarmee marktleider worden in dit segment.

De gehoekte barcodelezer is handig voor het identificeren en verwerken van producten en goederen. Vanwege de hoek zal de gebruiker minder snel rsi krijgen, meldt Panasonic. De elleboog of pols hoeft namelijk niet gebogen te worden tijdens het scannen. Aan de zijkanten hebben de handhelds bedieningsknoppen. Ze kunnen zowel links- als rechtshandig gebruikt worden.

Capacitief scherm

De FZ-F1 en FZ-N1 hebben een capacitief multitouchscherm. Dit is een HD-scherm, dat ook goed leesbaar moet zijn bij daglicht en direct zonlicht. Regen en bediening met handschoenen moeten evenmin een probleem zijn voor deze handhelds.

Val van 1,80 meter geen probleem

De stevigheid waar Panasonic over rept, houdt in dat ze een val van 1,80 meter moeten kunnen overleven. Ook bezitten ze een IP67-certificaat voor stof- en waterbestendigheid. De batterij moet de apparaten acht uur achtereen in leven houden. Met een optionele extra batterij kan die duur worden verdubbeld.

4G-verbinding

Er kan met de apparaten gebeld worden en ze beschikken over een 4G-verbinding. Ze zijn 16,3 millimeter dik en hebben drie microfoons voor ruisonderdrukking. Aan de voorkant zitten twee luidsprekers die 100 decibel kunnen produceren, voor een duidelijk geluid in luidruchtige omgevingen. Wifi, bluetooth, nfc en een micro sd-kaart zijn allemaal aanwezig, evenals twee sleuven voor een micro-simkaart, een 8-megapixelcamera achter en een 5-megapixelcamera voor. Zo kunnen documenten worden ingescand, of kan de handheld worden benut als webcam.

Android of Windows

De apparaten zijn grotendeels hetzelfde, op de software na. De FZ-F1 is een Windowstablet, de FZ-N1 is een Androidtablet. Android 5.1.1 en Windows 10, om precies te zijn. Hierbij wordt veel software geleverd waar bedrijven in de doelgroep wat aan hebben.

De kleine tablets lopen allebei op een Qualcomm Snapdragon quadcore CPU met 2GB ram en 16GB opslaggeheugen. Panasonic levert allerlei accessoires erbij om het gebruik tijdens het werk te vergemakkelijken, zoals holsters, een handriem, cradle, extra batterijen en een laadstandaard.

Prijzen en beschikbaarheid

De Panasonic Toughpad FZ-1 Android handheld tablet is beschikbaar vanaf juni 2016 vanaf 1.746 euro (excl. BTW), en de Panasonic Toughpad FZ-F1 Windows 10 Iot Mobile Enterprise handheld tablet zal beschikbaar zijn vanaf het najaar vanaf 1.715 euro (excl.BTW). Beide handhelds zullen over heel Europa beschikbaar zijn en hebben een standaardgarantie van drie jaar.

  • Delen:

Reacties

  1. hm.klappe
    30 augustus, 2019 om 15:33

    hallo
    ik ben de FZ-N1 aan het bekijken en vraag me af hoever kan kan deze scanner de barcode nog lezen

    Alvast Dank .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.