Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 6 krijgt 6GB ram’

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2016, 12:58 CategorieAndroid

Samsung zou de nieuwe Galaxy Note 6 willen uitrusten met maar liefst 6GB ram. De snelste high-end telefoons van nu brengen het niet verder dan 4GB ram.

Erg veel werkgeheugen

De vraag dringt zich wel op, wat een phablet aan zoveel werkgeheugen heeft. De Galaxy Note 5 (afgebeeld) heeft 4GB ram. De sprong naar 6GB is een flinke. Het werkgeheugen is bedoeld om de processor te ondersteunen. In theorie gelddt: hoe meer ram, hoe sneller het apparaat.

5,8-inch scherm

Andere geruchten over de nieuwe phablet, die waarschijnlijk in september dit jaar het licht ziet, vermelden een 5,8-inch amoled-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Dat is dus geen 4K-scherm, waarvan een tijdlang werd vermoed dat Samsung dit in het nieuwe phablet-vlaggenschip wilde stoppen.  Het is ongeveer dezelfde schermresolutie die de Galaxy Note 5 bezit. Op dit vlak komt er dus geen upgrade.

Twee processorvarianten

Aan de achterkant zou een 12-megapixelcamera zitten met optische beeldstabilisatie (OIS). Er zouden twee varianten van worden gemaakt die er hetzelfde uitzien. Het enige verschil zou de processor zijn. In een aantal landen komt de Note 6 met een Exynos-chipset, in andere landen wordt gekozen voor een Qualcomm Snapdragon-CPU.

Geruchten

Alle geruchten zijn natuurlijk nog maar geruchten, en nog vroege ook, dus er kan nog van alles veranderen voordat de nieuwe high-end phablet van de bedenker van deze hele categorie – Samsung – op de markt wordt gebracht. Goed nieuws hierover is al uitgelekt, want in tegenstelling tot de Note 5 die niet naar Europa is gekomen, zou Samsung de Galaxy Note 6 wel in Nederland willen verkopen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.