Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy S7 Edge officieel gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2016, 23:11 CategorieAndroid

BARCELONA – Samsung heeft de Galaxy S7 Edge officieel gepresenteerd op het MWC in Barcelona. Dit is de grootste van de twee nieuwe vlaggenschepen die de vloot smartphones van Samsung dit jaar aanvoeren. De nieuwe Edge heeft een 5,5 inch scherm.

Galaxy S7 Edge groter dan de ‘gewone’  S7

Samsung heeft naast de Edge ook de Galaxy S7 gepresenteerd, die een kleiner 5,1 inch scherm heeft. Dit is anders dan vorig jaar, toen Samsung de vorige vlaggenschepen presenteerde en de S6 en de S6 Edge hetzelfde schermformaat hadden.

Samsung-Galaxy-S7-Edge-1

Dual-pixel camera

De Galaxy S7 Edge heeft hetzelfde slanke design als zijn voorganger, met een scherm dat een stukje doorloopt over de zijkanten. De phablet heeft volgens Samsung een geavanceerde 12-megapixel dual pixelcamera waarmee je ook in het donker goede foto’s kunt maken. De frontcamera schiet selfies in een resolutie van 5 megapixel. De nieuwe telefoons hebben een grote batterijcapaciteit en zijn snel op te laden. Beide toestellen zijn water- en stofdicht volgens het IP68-protocol waardoor ze 30 minuten onder water te gebruiken zijn.

Android 6.0

De Galaxy S7 Edge loopt op Android 6.0 Marshmallow. De telefoon is met 7,7 millimeter iets dunner dan zijn kleinere broer. Hij kan met een acht- of vierkernige processor worden geleverd. Te verwachten valt dat in Europa de achtkernige variant naar de winkels komt. Vier kernen zijn geklokt op 2.3GHz en de andere vier op 1.6GHz. Het is een 64 bit processor die is gebakken volgens het 14 nm proces. 4GB ram zorgt ervoor dat de telefoon een van de snelste ter wereld is.

Door de eenvoudige bediening van het Always-On Display mis je geen oproepen meer en kun je bovendien snel de tijd aflezen of het weer bekijken. Het scherm staat immers altijd aan. En de Edge UX (alleen beschikbaar op de Galaxy S7 edge) maakt shortcuts naar je meest gebruikte apps en andere functies zoals e-mail en selfie mode. Deze apps en toepassingen verschijnen aan de rechterzijde van het scherm.

Samsung Galaxy S7 Edge b

Gaming

De Galaxy S7 Edge is ook geoptimaliseerd voor het spelen van games. Met de Game Launcher kun je je volledig richten op je game. Notificaties voor binnenkomende berichten zet je uit en je kunt langer gamen met minder batterijverbruik. Ook kun je je game opnemen en je scherm delen om met anderen te gamen.

5,5-inch scherm

Het 5,5-inch Super amoled-scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels, wat resulteert in 534 ppi. De batterij meet 3600 mAh. Die batterij kan zowel via een kabel als draadloos worden opgeladen en via beide kanalen kan dat zeer snel.

Samsung-Galaxy-S7-Edge-2

Gratis Gear VR-bril voor snelle bestellers

Samsung heeft aangekondigd dat beide toestellen vanaf 11 maart in Nederland worden verkocht in de kleuren zwart, wit en goud. De Galaxy S7 voor 699 euro, de Galaxy S7 Edge voor 799 euro. Daarvoor krijg je een toestel met 32GB geheugen dat gewoon weer middels een microSD-kaart uit te breiden is. Wie voor 11 maart voorbestelt bij Samsung, krijgt er een Gear VR-bril bij.

Je kunt de Samsung Galaxy S7 Edge en de Galaxy S7 via deze link reeds bestellen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.