Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy S7 met Snapdragon 820 te zien in benchmark

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2016, 14:13 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy S7 is opgedoken in de benchmark van AnTuTu, waardoor we mogelijk een eerste indruk van de kracht van de smartphone krijgen. De S7 scoort in elk geval beter dan zijn voorganger, maar in cijfers nog niet beter dan zijn tegenstander (de iPhone 6S Plus).

Galaxy S7 te zien bij AnTuTu

Zoals wel vaker het geval is brengt Samsung ook dit jaar een nieuwe smartphone/phablet-combinatie op de markt, met verschillende processoren per continent. Hier in Europa is het nog even spannend of we de Qualcomm Snapdragon 820 of de Samsung Exynos 8890 gaan krijgen. Hoe het ook zit: de versie met de Snapdragon is gespot bij AnTuTu, een benchmark voor smartphones en tablets. En uit de resultaten blijkt dat de S7 (en dan gaan we ervan uit dat de Edge even goed scoort) een flinke krachtpatser is, krachtiger dan zijn voorganger.

In totaal behaalde de Galaxy S7 125,288 punten (AnTuTu bekijkt alle technische specificaties en koppelt daar punten aan). Ter vergelijking, de S6 en zijn varianten scoorden ongeveer rond de 82000 punten. De iPhone 6S Plus van Apple heeft een score van ongeveer 132 duizend punten op zijn naam staan. Die lijkt dus beter – ware het niet dat je er rekening mee moet houden dat de 6S Plus een resolutie heeft van 1080 bij 1920 pixels en de S7 waarschijnlijk een resolutie krijgt van 1440 bij 2560 – de processor moet dus 77 procent meer pixels verwerken.

Omdat het nieuws niet van Samsung af komt, moeten we er altijd rekening mee houden dat de score kan afwijken.

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.