Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung’s 256GB SSD-chips komen naar smartphones en tablets

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2016, 10:47 CategorieHardware

Het opslaggeheugen van een tablet of smartphone is al jaren een issue, vooral omdat het opslaggeheugen achterblijft op de software en mogelijkheden die toestellen bieden. Opslag in de cloud is natuurlijk een oplossing maar als het aan Samsung ligt kunnen we alles binnenkort gewoon op ons toestel kwijt. De Koreaanse fabrikant introduceert namelijk een opslaggeheugen van 256GB voor mobiele apparaten.

Samsung heeft deze week aangekondigd te beginnen met de massaproductie van zijn nieuwste interne geheugen, met een maximale opslagcapaciteit van 256GB. Een groter opslaggeheugen is echter niet alles, volgens Samsung ligt de lees- en schrijfsnelheid twee tot drie keer hoger dan die van een SATA SSD voor pc’s.

Een groter opslaggeheugen en een hogere lees- en schrijfsnelheid zijn van groot belang voor toekomstige smartphones, zeker als we kijken naar de multimedia mogelijkheden. Zo zijn hoge snelheden vereist voor het opnemen en verwerken van 4K-video’s.

Samsung geeft aan dat de geheugenchip kleiner, sneller en groter (qua opslag) is dan een microSD-kaart, wat mogelijk betekent dat de Koreaanse fabrikant in de toekomst de microSD-kaartlezer weer wil doen laten verdwijnen. De onlangs aangekondigde Galaxy S7 Edge en Galaxy S7 beschikken nog wel over een microSD-kaartlezer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.