Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony maakt 22,5 megapixelcamera die supersnel kan zoomen

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2016, 22:00 CategorieHardware

Sony heeft een tablet- en phabletcamera geproduceerd die supersnel kan in- en uitzoomen. De resolutie is 22,5 megapixel. Sony levert camera’s voor veel smartphoneproducenten.

Vanaf mei beschikbaar

Te verwachten valt dat deze camera in mei beschikbaar komt. Smartphone- en tabletfabrikanten die van de camera in hun nieuwe vlaggenschepen een aankoopargument willen maken, kunnen hem vanaf die maand inbouwen in hun nieuwe smartphones, tablets en phablets. De eerste apparaten met deze nieuwe Sony-camera zijn dan eind dit jaar in de schappen te verwachten.

Sony-camera’s in veel vlaggenschepen

Hoewel Sony op het gebied van smartphones niet veel potten kan breken op de markt, is dat heel anders voor de camera-afdeling. De smartphone- en tabletcamera’s van het bedrijf worden alom bejubeld om de hoge kwaliteit. Ze zitten bijvoorbeeld in de Nexus 6P van Huawei, de Galaxy S6 van` Samsung, en de LG G4. In de eigen Xperia-phablets en tablets zitten die camera’s natuurlijk ook. Met de nieuwe 22,5 megapixelcamera gooit Sony er een schepje bovenop.

Exmor RS IMX318 camera

Dus let op, als er telefoons en tablets verschijnen met de nieuwe Exmor RS IMX318 camera. Voordeel van deze camera is niet alleen de hog resolutie, maar ook de zoomsnelheid van eenderde seconde (wat in een drie seconden durend filmpje wordt geshowd) en weliswaar kleine pixels, maar Sony belooft een goede ruisonderdrukker  en goede opnamen bij slechte lichtomstandigheden.

Beeldstabilisatie

De camera biedt voorts drie-assige elektronische beeldstabilisatie, dus bewogen plaatjes zouden tot het verleden moeten behoren. De camera kan bovendien in 4K video opnemen.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.