Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony: ‘Onze dual camera straks in gebruik bij alle grote smartphonefabrikanten’

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2016, 11:56 CategorieHardware

Sony verwacht dat de door dit Japanse bedrijf geproduceerde dual-cameramodule voor smartphones, tablets en phablets dit jaar door veel grote smartphonefabrikanten zal worden besteld.

Twee achtercamera’s

Twee camera’s aan de achterkant is nu eerder uitzondering dan regel. Dat wordt het komende jaar wel anders, verwacht Kenichiro Yoshida, financieel directeur van Sony. In een gesprek met een analist zegt hij: “Voor het komende jaar, zal onze zogenoemde dual lens – een platform met twee camera’s – worden gelanceerd door grote smartphonefabrikanten.”

‘Doorbraak in 2017’

Iets verderop zegt Yoshida dat 2017 het jaar zal worden waarin de dual-lens technologie doorbreekt. Iets wat Sony als cameraproducent goed uitkomt, want op smartphonegebied heeft het bedrijf weinig in de melk te brokkelen. Er worden genoeg toestellen in veel markten aangeboden, maar het marktaandeel blijft overal zeer gering.

iPhone 7 Plus

Sony maakt goede imagesensors en ze zijn dan ook in veel smartphones, phablets en tablets van andere fabrikanten terug te vinden. Hoewel Yoshida geen namen heeft genoemd van fabrikanten die met de dual-lens camera’s aan de slag willen gaan, brengen we in herinnering dat er geruchten de ronde doen over de iPhone 7 Plus, die van twee achtercamera’s zou worden voorzien. Vreemd genoeg zijn er nog geen plannen bekend over smartphones en phablets van Sony zelf, die van de nieuwe dual-lens module zouden worden voorzien.

Beter zoomen

Het voordeel van een tweede achtercamera is dat er beter ingezoomd kan worden, zonder dat er teruggevallen hoeft te worden op digitale zoom, wat het beeld korreliger maakt. De twee lenzen kunnen worden voorzien van verschillende brandpuntafstanden. De eerste is bijvoorbeeld een groothoeklens, de tweede een telelens die vijf keer kan inzoomen. Op die manier hoeven de lenzen niet te zoomen bij een object dat dichtbij of veraf wordt gekiekt, omdat het toestel dan simpelweg overschakelt op de camera die hiervoor het best geschikt is.

Fotograferen met weinig licht

Een tweede voordeel is dat er beter in halfduistere omstandigheden kan worden gefotografeerd. Dan worden wel beide camera’s tegelijk gebruikt, met beiden hun eigen sensors die samen meer licht opvangen dan in hun eentje.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.