Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets van Acer krijgen standaard Microsoft-apps mee

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2016, 20:44 CategorieAndroid

Acer en Microsoft hebben de deal gesloten dat smartphones en tablets van het Taiwanese bedrijf voortaan worden voorzien van de Office-apps. Dat betekent dat het Amerikaanse bedrijf op nog meer Android-tablets zijn software standaard kwijt kan.

Tablets van Acer krijgen Microsoft Office-apps

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat het een deal gesloten heeft met Acer, die verantwoordelijk is voor verschillende smartphones en tablets met daarop het Android-besturingssysteem. Op de hardware van deze fabrikant zal namelijk in het vervolg standaard Office-apps worden meegeleverd, net zoals Microsoft dat ook met andere Android-fabrikant heeft afgesproken. De deal gaat medio 2016 van start. Gebruikers krijgen straks de volgende apps gratis op hun tablet: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Skype, OneNote en OneDrive.

Eerder sloot Microsoft al een deal met onder meer Sony, Samsung en LG en ook op de tablets van deze producent vind je daarom verschillende Office-applicaties. Dit zijn natuurlijk niet de enige fabrikanten verantwoordelijk voor tablets en smartphones. Het bedrijf uit Redmond geeft namelijk aan met in totaal 74 fabrikanten deze afspraak te hebben gemaakt. Dat betekent dat straks een groot gedeelte van de tablets op de Android-markt is voorzien van de apps van Microsoft. Of iedereen hier blij mee is, is natuurlijk een tweede.

  • Delen:
Acer Aspire Switch 12 S (SW7-272)
Windows 10
Acer Liquid Jade Primo
Windows 10
Acer Iconia One 8 (B1-850)
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.