Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram heeft nu 100 miljoen actieve gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2016, 10:55 CategorieAndroid

Berichtendienst Telegram heeft tijdens een praatje op MWC 2016 laten weten meer dan honderd miljoen actieve gebruikers per maand te hebben. Dat is een stijging van zestig procent ten opzichte van de vorige bekendmaking.

Telegram wint aan populariteit

De berichtendienst Telegram heeft bekendgemaakt momenteel meer dan honderd miljoen maandelijks actieve gebruikers te hebben. Dat heeft Pavel Durov, oprichter en bestuursvoorzitter van de dienst, laten weten tijdens een praatje op Mobile World Congress 2016. Sinds afgelopen mei heeft de chatapplicatieer 38 miljoen gebruikers bijgekregen en dat is een stijging van maar liefst zestig procent in negen maanden. Gemiddeld melden zich 350 duizend mensen per dag aan. Ook zijn er al vijftien miljard berichten verstuurd, vanuit tweehonderd landen.

De groei is indrukwekkend te noemen, maar staat natuurlijk in de schaduw van het succes van concurrent WhatsApp, die meer dan een miljard actieve gebruikers heeft. Ook Facebook Messenger bereikt die mijlpaal binnenkort, met achthonderd miljoen actieve gebruikers op zak. Echter, Telegram is een onafhankelijk bedrijf dat nog niet zo lang bestaat, dus dan blijven de cijfers alsnog indrukwekkend. Toen WhatsApp destijds werd overgenomen Facebook, zag de Telegram-app echter ineens een snelle groei voorbijkomen.

De chatdienst is te downloaden voor Android, iOS en Windows Phone en wordt redelijk consequent van updates voorzien. Ook kunnen gebruikers bijvoorbeeld eigen stickers toevoegen en geheime chats starten.

  • Telegram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.