Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De vijf laptopkillers van 2016

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2016, 10:39 CategorieBeste tablets koopgids

Er zijn heel wat hybride tablets, kruisingen tussen een laptop en tablet, beschikbaar en wij maakten een lijstje van de vijf laptopkillers van 2016. Deze modellen zouden je laptop met gemak moeten kunnen vervangen.

Laptopkillers

Door onder andere de komst van Windows 10 en handige accessoires zijn tablets steeds meer en meer in staat om een laptop te vervangen, en vaak zijn ze ook nog eens goedkoper en compacter. Bedrijven brengen steeds sterkere all-in-one tablets op de markt voor zij die de kracht van een laptop willen combineren met de flexibiliteit van een tablet. Soms gebeurt dat door een meegeleverd toetsenbord of door het ontwikkelen van bijhorende accessoires die het gebruik als een laptop mogelijk maken. Wij zetten de vijf beste vervangers voor een laptop op een rijtje zonder specifieke volgorde.

Apple iPad Pro (vanaf €896)

Apple-iPad-Pro-review-display

De iPad Pro  is Apple’s antwoord op gebruikers die meer willen halen uit hun tablet, zowel qua schermgrootte als rekenkracht. Het apparaat is verkrijgbaar in een 32GB- en 128GB-versie en draait op Apple’s iOS, dezelfde software als alle andere tablets en smartphones van de fabrikant. Daarin verschilt de tablet dus met heel wat andere laptopkillers die vaak op Windows draaien.

De tablet heeft een sterk 12,9-inch ips lcd retina-scherm, Apple A9X-processor, Bluetooth, NFC, Touch ID (vingerafdrukscanner) en optioneel 4G. Het apparaat is een goede keuze voor grafische vormgeving. De volwaardige versies van bekende software als Photoshop of Illustrator kan je echter, in tegenstelling tot tablets met Windows, er niet op draaien. Adobe heeft wel heel wat vervangende apps en ook andere ontwikkelaars bieden uitstekende apps aan voor iOS. Een nadeel aan de tablet is wel het prijskaartje, zo kost de bijhorende stylus, de Apple Pencil, al zo’n €109. Meer over het apparaat lees je in onze review.

Microsoft Surface Pro 4

Microsoft-Surface-Pro-4-review-feature

De Microsoft Surface Pro 4 is de laatste telg van de Surface-familie, geproduceerd en ontworpen door Microsoft zelf. De tablets zijn op de wereld gekomen met het doel om de laptop te gaan vervangen, en de Surface Pro 4 maakt daar een goede kans op. De tablet is zeer krachtig, werkt vlot en is uitgerust met Windows 10. Het apparaat is beschikbaar in een 128GB tot 1TB versie en beschikt over een uitstekend 12,3-inch display, meegeleverde stylus, USB 3.0-poort, miniDisplay-poort en een Intel Skylake-processor.

Wij zelf waren vooral onder de indruk van het uitstekende scherm, de goede toetsenbordcover en ingebouwde stand. De accuduur van het apparaat kon beter maar valt al bij al nog goed mee. Het apparaat kan wel eens prijzig zijn aangezien de toetsenbordcover, die we echt aanraden, niet wordt meegeleverd. Meer over de Microsoft Surface Pro 4 lees je in onze review.

HP Spectre X2 (vanaf €1179)

HP-Spectre-x2-review-feature

De HP Spectre X2 deelt heel wat gelijkenissen met Microsoft’s eigen Surface Pro 4 en draait op Windows 10. Hij is iets zwaarder en dikker dan de tablet van Microsoft maar heeft wel een goede ingebouwde standaard en een iets grotere accu. De tablet wordt standaard geleverd met een toetsenbordcover en is dus ontworpen om een laptop te vervangen.

De tablet is beschikbaar in een 128GB- en 256GB-versie en uitgerust met een quadcore Intel Core-processor, SD-kaartlezer en maximaal 8GB aan werkgeheugen. Verder heeft het toestel ook een 12-inch lcd display en twee usb-poorten. Meer over de HP Spectre X2 lees je in onze review.

HP Pavilion X2 (vanaf €275)

HP-Pavilion-x2-review-totaal

De HP Pavilion X2 is waarschijnlijk de meest budgetvriendelijke optie in dit lijstje. Het apparaat is een uitstekende hybride gemaakt voor het kleinere budget, wie wat meer geld heeft om uit te geven kijkt beter naar de HP Spectre X2. Het apparaat is beschikbaar in een 32GB-versie en draait op Windows. De tablet is uitgerust met een 10.1-inch lcd display, een hmdi-poort, twee usb-poorten, een 1.G3Ghz quadcore-processor, microSD-kaartlezer, keyboardcover en 2GB aan werkgeheugen.

Het apparaat is niet zo super krachtig en het scherm is eerder aan de kleine kant. Daarnaast is het opslaggeheugen ook redelijk aan de kleine kant. Een ander minpunt is het gebrek aan poorten of accu in het toetsenbord. Echter zijn we wel onder de indruk van het goede scherm, de goede bouwkwaliteit en het prima toetsenbord. De HP Pavilion X2 is dus een uitstekende optie voor het kleiner budget, meer lees je in onze review.

Acer Aspire Switch 10 E (vanaf €308)

Acer Aspire Switch 10E-2

De Acer Aspire Switch 10E is ook een budgetvriendelijke hybride uitgerust met Windows. Het apparaat is verkrijgbaar in een 32GB- of 64GB-versie met WiFI. Verder beschikt de tablet over een 10.1-inch ips lcd display, usb-poorten en een microHDMI-poort. De Aspire Switch 10E heeft een Intel Bay Trail-processor en wordt standaard uitgerust met een keyboard dock.

Wij waren minder tevreden over de matige camera’s in het toestel, weinig opslaggeheugen en de gewichtsverhouding van het apparaat. Echter zijn de muis en het toetsenbord wel prima, net als de accu. De Aspire Switch 10E heeft dus in het algemeen wel een goede prijs-kwaliteitsverhouding en is een mooie optie naast de HP Pavilion X2 (zie hierboven). Meer info vind je in onze review.

Meer tips

Wil je zelf op onderzoek uitgaan om tot de beste tablets die bij jouw wensen, verwachtingen en voorkeuren past te komen? Neem dan onze reviews door en neem een kijkje in de tablet database. Hier kun je zelf filteren op de belangrijkste eigenschappen en alle tablets die in Nederland te koop zijn vergelijken. Ben je er uit maar wil je eerst nog wat advies inwinnen? Neem dan onze tablet kopen-pagina door.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10
HP Spectre x2 front
HP Spectre x2
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.