Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter bouwt zoekfunctie in voor gifjes

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2016, 9:11 CategorieAndroid

Twitter heeft deze week een update uitgebracht voor Android en iOS, die Twitteraars voorziet van een zoekfunctie voor gifjes, binnen de applicatie. Een gif is een (kort) bewegend plaatje met daarop een grappige gebeurtenis of boodschap.

Zoek nu naar gifjes binnen de apps van Twitter

Niet heel lang geleden kondigde Twitter de ondersteuning voor gif-plaatjes aan en deze week zien we dat het sociale netwerk een stapje verdergaat: er is namelijk een ingebouwde zoekfunctie in de Android- en iOS-applicatie verschenen. Wanneer je op zoek gaat naar zo’n bewegend plaatje, dan zoek je door de database van Giphy en Riffsy. Zegt je dat niets, dan is dat geen probleem: dit zijn grote gifjes-databases, die gebruikers van heel veel bewegende plaatjes kunnen voorzien. Berichtendienst Telegram maakt ook gebruik van Giphy.

Wanneer je een gif-plaatje wil plaatsen, dan doe je dat door op de knop onderaan de tweet te drukken, met het woord GIF. Je kunt zoeken door zoekwoorden te gebruiken of door te bladeren door categorieën. Sinds juni 2014 is het al mogelijk zo’n bewegend plaatje op het sociale netwerk te gebruiken. Sindsdien zijn er ook al honderd miljoen plaatjes gedeeld en vragen gebruikers zich af wanneer er een gemakkelijkere manier komt om die gifjes te delen. Je vindt de Twitter-app voor Android en iOS via de onderstaande downloadlinks.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.