Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vaio presenteert de Phone Biz met Windows 10 Mobile

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2016, 10:24 CategorieWindows

Vaio heeft zijn eerste phablet aangekondigd, genaamd de Phone Biz. Dit is een zakelijke smartphone met daarop Windows 10 Mobile. Deze phablet biedt ook ondersteuning aan voor Continuum, zoals de Microsoft Lumia 950 XL.

Vaio kondigt Phone Biz met Windows 10 Mobile aan

Vaio, wat ooit de pc-tak van Sony was, is inmiddels een zelfstandig bedrijf dat nog steeds computers maakt. Maar nu wil het bedrijf ook de phabletmarkt betreden, met de Vaio Phone Biz. Dit is een smartphone voor de zakelijke markt, die is voorzien van Windows 10 Mobile. Als we kijken naar de specs van het apparaat, dan zien we dat Vaio mikt op een hoger gedeelte van het middensegment. De phablet is voorzien van een 5,5 inch display met een full hd-resolutie en onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 617.

Die processor is minder goed dan de Snapdragon 810 of de aankomende Snapdragon 820, maar ondersteunt tenminste wel Continuum, een functie waar nog maar weinig Windows 10 Mobile-handsets over beschikken. Met Continuum verander je een mobiel apparaat in een handomdraai in een redelijke pc, door hem aan te sluiten op een beeldscherm, muis en toetsenbord. Echter, de smartphone ondersteunt Continuum alleen via een draadloze verbinding, omdat die slechts beschikt over usb 2.0 en niet een nieuwere versie.

vaio-phone-biz-continuum

Hieronder zetten we alle specs op een rijtje.

 • 5.5-inch lcd (1920 bij 1080 pixels)
 • Octacore Qualcomm Snapdragon 617-processor (1.5GHz + 1.2GHz)
 • 3GB werkgeheugen
 • 16GB intern geheugen (plus microSD-kaartondersteuning tot 64GB)
 • Dertien megapixel-camera
 • Vijf megapixel-camera
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth 4.0
 • 4G
 • microUSB 2.0
 • Mono speaker
 • GPS
 • 2800mAh battery
 • 156.1 bij 77 bij 8.3mm; 167g

Prijs en beschikbaarheid

De Vaio Phone Biz moet in Japan beschikbaar zijn in april, voor omgerekend 382 euro. Wanneer en of het toestel naar Nederland komt, is niet bekend.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.