Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘VAIO, Toshiba en Fujitsu gaan samen’

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2016, 14:53 CategorieNieuws

Het lijkt erop dat drie grote laptopfabrikanten binnenkort samengaan. VAIO, Toshiba en Fujitsu zouden inmiddels een akkoord bereik hebben over een fusie, wat tot één van de grootste laptopfabrikanten van Japan moet leiden.

De computermarkt is al jaren geen makkelijke markt meer, zeker voor de relatief kleine fabrikanten. Winsten gaan omlaag en de afzet neemt af. Door samen te gaan hopen VAIO, Fujitsu en Toshiba kosten te besparen en daardoor sterker te staan tegenover grootheden als Lenovo en Dell.

VAIO geeft aan binnenkort een akkoord te verwachten met Fujitsu en Toshiba. Het bedrijf, dat zich in 2014 afsplitste van Sony, wil grootaandeelhouder worden en daarmee de zeggenschap behouden. De fusie moet zich vooral gaan richten op thuismarkt Japan maar VAIO sluit niet uit dat sommige producten ook buiten Japan op de markt gebracht worden.

Voor Toshiba lijkt het einde al een tijdje nabij, in ieder geval wat betreft de verkoop van consumentenlaptops in Europa. Het bedrijf gaf vorig jaar aan in 2016 zijn laatste consumentenlaptop in de Europese winkels te leggen. De verwachting is dat de Toshiba laptops de komende maanden langzaam aan uit de Nederlandse schappen verdwijnen. Wel blijft het bedrijf aanwezig in de zakelijke markt, mogelijk met deels dezelfde modellen.

Wat dit alles voor gevolg heeft voor de lancering van onder meer de onlangs aangekondigde Toshiba Dynapad is vooralsnog onduidelijk. Ook introduceerde het bedrijf onlangs diverse premium Satellite Radius-modellen met een convertible design.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.