Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Verkoop van iPad zal dit kwartaal sterk gaan dalen’

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2016, 17:15 CategorieiPad

Marktonderzoekers van Digitimes Research denken dat de verkoop van de iPad ook dit kwartaal zal dalen en zelfs de sterkste daling zal laten zien sinds 2011. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zou er een daling van twintig procent gaan komen.

Digitimes: ‘Verkoop van iPad neemt sterk af’

De onderzoekers van Digitimes Research denken dat de verkoop van de iPad ook dit kwartaal zal gaan dalen. Dit is wat de onderzoekers melden.

Apple is expected to ship 9.8 million iPads in the first quarter of 2016, historically its lowest quarterly level, with decreases of 39.1% on quarter and nearly 20% on year.

Nu heeft de bron het niet altijd bij het juiste eind gehad. Ook de vergelijking met 2011 gaat niet helemaal op, omdat tablets toen nog niet zo populair waren.

Desondanks laten de cijfers toch een negatief beeld zien. In de afgelopen twee jaar is de verkoop van de iPad eigenlijk alleen maar ingezakt, met hier en daar een opleving tijdens de feestdagen. Sinds het tweede kwartaal van 2013 is de daling zichtbaar, toen stond het aantal verkochte exemplaren nog op 19,48 miljoen. In 2014 stond het aantal op 16,35 miljoen en vorig jaar stond de teller op 12,62 miljoen. En als we dan de verwachte verkopen van 2016 erbij pakken, dan is er wederom een daling van ongeveer 2,5 tot drie miljoen units te zien.

Ondertussen heeft Apple nog wel met 21 procent van de markt het grootste aandeel in handen. Ook werkt het bedrijf hard aan de iPad Air 3, die mogelijk in maart wordt aangekondigd. Wellicht dat de verkoop dán aantrekt.

 • Delen:
Apple iPad Pro
iOS
Apple iPad mini 4
iOS
Apple iPad Air 2
iOS

Reacties

 1. zepolna
  18 februari, 2016 om 14:10

  Tuurlijk zal de binnenkort te lanceren iPad Air3 een verkoop-boost kunnen geven, maar ook alleen als de prijs interessant is (en ik vrees dat die wederom zoals we van Apple gewend zijn te hoog zal zijn (te duur dus !!)).
  En dat is natuurlijk jammer want Apple’s zijn sneller goede betrouwbare tablets….maar helaas ook idioot duur als je het vergelijkt met de Android en ook de Windows Tablets.
  En daar gaat het merknaampje “Apple” echt niet voor compenseren.
  Vroeger was dat misschien nog zo, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval….nog wel engiszins op de telefoon-markt.
  Daar is het hebben van een Apple iPhone nog steeds wel een “dingetje”.
  Maar daar liggen de high-end phones ook qua prijzen op min-of-meer dezelfde hoogte als die van de Android en Wondsows gebasseerde high-end phones.

  Dus ik snap het wel dat Apple inlevert op de tablets markt…en nog terecht ook als ik eerlijk mag zijn. Helemaal als je tegenwoordig Windows10 en Android op 1 Tablet gezamelijk kan gebruiken en voor een prijs van de helft van een iPad.
  Tja – we zijn dan wel knettergek als we dan een iPad kopen, die niets meer kan !!
  Jammer, maar begrijpelijk en logisch dus die daling van iPad verkopen.
  Eigen schuld !!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.