Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp beëindigt ondersteuning voor verouderde platforms

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2016, 13:48 CategorieBesturingssystemen

Berichtendienst WhatsApp beëindigt de ondersteuning voor diverse verouderde platforms. Dat houdt in dat de app nu nog wel even snel geïnstalleerd kan worden, maar updates komen er niet meer.

Windows Phone 7, Symbian, BlackBerry etc.

De besturingssystemen die WhatsApp van zijn lijstje schrapt, zijn Windows Phone 7.1, Android 2.1 en 2.2, Nokia Symbian S60, Nokia S40, en de besturingssystemen van BlackBerry, inclusief BB10.

WhatsApp viert dit jaar zijn zevende verjaardag. De app, die inmiddels wereldwijd meer dan een miljard actieve gebruikers heeft, werd snel populair omdat hij op bijna alle platformen beschikbaar was, in tegenstelling tot veel andere berichten-apps.

Android of iPhone

Inmiddels gebruiken bijna alle WhatsApp-klanten een moderne Androidtelefoon- of tablet,  een iPhone of een iPad, waar de app onverkort ondersteund blijft worden. Toen WhatsApp net begon in 2009, gold dat nog maar voor een kwart van de apparaten die op de markt waren. Inmiddels zijn de tijden wezenlijk veranderd, meldt WhatsApp in de aankondiging van de maatregel.

PC

De functionaliteit van WhatsApp is sinds de start van de dienst flink uitgebreid. Je kunt er nu al een tijdje mee bellen, er kunnen bestanden worden overgeseind en voicemails. Ook is de app via een browser op een pc of mac te bedienen.

Nieuwe functies

Al die ontwikkelingen gaan door op de platforms die WhatsApp volop blijft ondersteunen. Op de oudere platforms zijn de meeste nieuwe functies niet mogelijk. Nog een reden om op te houden met de ondersteuning van die apparaten, aldus WhatsApp.

BlackBerry PlayBook

Op tabletgebied betekent dit dat WhatsApp in ieder geval niet meer ondersteund wordt op de PlayBook.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.