Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe apps voor je iPad #137

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2016, 7:00 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps voor jouw iPad. Deze keer bekijken we enkele spelletjes die heel erg proberen om in niets op de echte wereld te lijken.

Retro City Rampage DX

Sinds de opkomst van Minecraft, waarbij op grafisch gebied geldt: less is more, hebben game-makers het retrovirus te pakken. Dat geldt speciaal voor Retro City Rampage DX. Hoewel je dat op een hypermoderne iPad speelt, doet het spel je in alle opzichten denken aan een spelletje op een hele oude 286-computer. Dat neemt niet weg dat de gameplay snel en flitsend kan zijn en dat je vet kunt verliezen als je niet snel genoeg reageert. Het spel verveelt niet snel, en wie ooit zo’n oud spelletje op een pc heeft gespeeld, zal een feest van herkenning doormaken.

Retro City Rampage DX

Retro City Rampage DX kost 4,99 euro in de App Store.

  • Retro City Rampage DX

Barrier X

Barrier X geeft een wereld te zien die alleen in je dromen voorkomt. Snel, steeds sneller beweeg je met een pixelig figuurtje over een soort snelweg, hop hop langs de obstakels, springend en vliegend en racend. Het spel is zo supersnel dat weinigen het langdurig zullen kunnen volhouden, want als je ook maar even niet oplet, of uit de ‘flow’  raakt, ben je al af. De muziek is wat je in de gaten moet houden, want dat geeft informatie wanneer je met je vinger op het scherm moet drukken om te springen of een obstakel te vermijden. Als je die muziek maar volgt, komt alles goed. Het spel is  ontzettend moeilijk en de muziek en de eindeloze gameplay – als je het tenminste goed doet – is verslavend, zeker voor een goede gamer.

Barrier X

Barrier X is gratis in de App Store.

  • Barrier X

Flight Radar – Sky scanner and flights tracker

Verbaas jij je ook wel eens hoeveel vliegtuigen er over Nederland vliegen? Wil je wel eens weten waar die allemaal heen gaan, of vandaan komen? Richt je iPad naar het bewuste vliegtuig en laat Flight Radar ontdekken om welk type vliegtuig het gaat, wat zijn bestemming is en waar hij vandaan komt. In real time worden alle vliegtuigen zo gedetecteerd. De app kan ook worden gebruikt om het indrukwekkende wereldwijde vliegtuigverkeer live in beeld te krijgen. Als je onder een aan- of uitvliegroute van een luchthaven woont, is het zeker een aardig tijdverdrijf.

Flight Radar

Flight Radar is gratis in de App Store.

  • Flight Radar

  • Delen:
Apple iPad mini 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.