Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

9,7 inch iPad Pro heeft 2GB aan werkgeheugen

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2016, 9:24 CategorieiPad

De onlangs aangekondigde iPad Pro met een scherm van 9,7 inch, heeft 2GB aan werkgeheugen en een iets langzamere processor in vergelijking met de 12,9 inch-variant. Die versie beschikt over 4GB aan werkgeheugen.

Geen 4GB, maar 2GB aan werkgeheugen voor iPad Pro

Hoewel de nieuwe 9,7 inch-versie van de iPad Pro in veel optieken beter is dan de 12,9 inch-versie, zijn er ook elementen die het slechter treffen. Beide varianten mogen dan wel beschikken over de Apple A9X-processor, toch is het zo dat de kleinere versie het moet doen met minder werkgeheugen (2GB in plaats van 4GB) en een iets tragere cpu. De iets lagere kloksnelheid is wellicht nog te verwaarlozen, maar je zult zeker wel een verschil merken in prestatie wanneer je beide iPads dezelfde, zware, applicaties zult laten draaien.

En dat zal toch een aantal mensen gaan tegenvallen, omdat er ook onderdelen zijn die beter zijn dan op de grote iPad Pro. Zo is er een twaalf megapixel-camera aanwezig aan de achterkant en een vijf megapixel-camera aan de voorkant. Daarnaast is het apparaat in staat 4K-video op te nemen en is er ondersteuning voor Live Photos. Ook heeft de nieuwe model een veel beter scherm dan zijn voorganger gekregen. Voor een vergelijking tussen de kleine en de grote Pro en de oudere iPad Air 2, kun je in ons vergelijkingsartikel terecht.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.