Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer deelt bedrijf op in twee onafhankelijke groepen

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2016, 9:08 CategorieAndroid

Acer heeft aangekondigd het bedrijf in twee aparte, onafhankelijke groep op te delen, waarschijnlijk om een verdere daling van het inkomen te voorkomen. In 2015 was de omzet namelijk gedaald met twintig procent, terwijl de winst een flinke duik maakte van 66 procent.

Acer wordt twee onafhankelijke groepen

De Taiwanese fabrikant Acer heeft een moeilijk jaar achter de rug. De omzet daalde twintig procent in vergelijking met het jaar ervoor, terwijl de winst met 66 procent terugliep. Dus moet er iets veranderen, moet het bestuur gedacht hebben. Het bedrijf heeft namelijk laten weten dat het zich opdeelt in twee onafhankelijke groepen – groepen die dus zelfstandig van elkaar kunnen handelen. De nieuwe groepen gaan door het leven als Core Business en New Business, die allebei verschillende markten zullen bereiken en bedienen.

De eerstgenoemde gaat verder waar het ‘oude Acer’ ophield en concentreert zich op de producten waar je het merk ongetwijfeld al van kent: laptops, desktops, monitoren, servers, R&D en natuurlijk de tablets. De laatstgenoemde zoekt nieuwe markten op met producten als smartphones, wearables en de Build Your Own Cloud-diensten en meer. Ook komt er een nieuwe investeerdersmaatschappij die de nieuwe groep moet gaan beheren. De verwachting is dat de fabrikant in april enkele nieuwe producten voor 2016 gaat aankondigen.

  • Delen:
Acer Iconia One 10 B3-A20
Android Lollipop (5.1)
Acer Liquid Jade Primo
Windows 10
Acer Aspire Switch 12 S (SW7-272)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.