Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amoled is nu goedkoper dan lcd voor tablet- en phabletschermen

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2016, 11:51 CategorieHardware

Tablet- en phabletschermen die zijn geproduceerd volgens de amoled-technologie, die voornamelijk door Samsung is ontwikkeld, zijn voor het eerst goedkoper dan de aloude lcd-schermen. Dat betekent dat we meer tablets met amoled-schermen zullen zien.

Amoled goedkoper

Tot nu toe kozen veel fabrikanten toch voor lcd, omdat het eenvoudigweg goedkoper was. Maar daar is nu verandering in gekomen. Voor een 5-inch full HD-lcd-scherm betaalt een fabrikant nu 14,60 dollar. Een amoled-scherm met dezelfde grootte en resolutie kost nu 14,30 dollar.

Zwart is zwart

Een en ander heeft te maken met het feit dat steeds meer fabrikanten de afgelopen jaren zijn overgestapt naar amoled. Het op oled gebaseerde scherm heeft ontegenzeggelijk voordelen. Het is kleurrijker en zwart is echt zwart. Amoled en oled is tegenwoordig te vinden in moderne telefoons, laptops, smartwatches en televisies. Lees hier alles over Amoled-schermen.

Omdat de vraag stijgt, dalen de prijzen, omdat er nu meer wordt geproduceerd. Het ‘breaking point’ met lcd is daarom nu bereikt, en amoled is definitief goedkoper geworden.

Altijd-aan schermen

Amoled biedt fabrikanten en consumenten meer flexibiliteit. Zo kan Samsung pochen met schermen die altijd aan staan, en wat eenvoudige gegevens als datum en tijd laten zien. Dat gaat nauwelijks ten koste van de batterij, want zoals gezegd is zwart echt zwart, en alleen de pixels die echt nodig zijn worden gebruikt.

Apple doet nog niet mee

Apple heeft tot dusver als een van de weinige grote fabrikanten amoled links laten liggen, maar er gaan geruchten dat dit met de iPhone 7 of de iPhone 7S daarna anders zal worden. Amoled zal de komende maanden verder in prijs dalen, voorspellen marketingdeskundigen. Daardoor zullen meer fabrikanten op deze schermtechnologie overstappen en gaandeweg worden de prijzen dan nog goedkoper. Echter, smartphones en tablets in het laagste segment van de markt moeten het niet hebben van hun schermkwaliteit, dus daar zal waarschijnlijk lcd nog een tijdje regeren. Tenzij de prijs van amoled echt veel goedkoper wordt.

Veel hangt echter af van Apple. Als deze fabrikant tegen de verwachting in, toch aan lcd blijft vasthouden, kan amoled het nog moeilijk krijgen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.