Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android N downloaden op je smartphone of tablet: zo werkt het

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2016, 10:21 CategorieAndroid

Afgelopen nacht heeft Google een nieuwe versie van Android uitgebracht, al is het een vroege versie die eigenlijk alleen voor ontwikkelaars bedoeld is. Android N wordt pas in september van dit jaar officieel uitgebracht maar wil je Android N nu al op je smartphone of tablet installeren dan is dat mogelijk. We leggen je uit hoe het werkt.

Android N op je smartphone of tablet

Google heeft de Developer Preview van Android N uitgebracht, wat betekent dat ontwikkelaars de software kunnen gaan testen en hun apps hiervoor kunnen gaan optimaliseren. Maar, als gebruiker van een smartphone of tablet kun je er ook al mee aan de slag, als je maar rekening houdt met mogelijke bugs of functies die niet helemaal werken.

Om Android N te downloaden en installeren op je smartphone of tablet moet je echter aan één belangrijke voorwaarde voldoen; je toestel moet een Nexus 5x, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player of een Pixel C zijn. Op dit moment worden alleen deze apparaten ondersteund. Mocht je bijvoorbeeld een Samsung- of Asus-tablet hebben dan is het wachten op de officiële release.

Android N downloaden en installeren

Google heeft diverse installatiebestanden van Android N op de website gezet, welke je via een computer op je smartphone of tablet kunt plaatsen. Als je jezelf aanmeldt voor het Android bètaprogramma krijg je daarbij Over-The-Air-updates tot de officiële release, waardoor je altijd voorzien bent van de laatste verbeteringen en fixes.

Wat is nieuw in Android N?

Android N is de nieuwste versie van Android en beschikt over diverse nieuwigheden en verbeteringen. Zo is er onder meer een nieuwe split-screenmodus waarmee je apps naast elkaar op je scherm kunt draaien en is er de mogelijkheid om direct vanuit het notificatiemenu te reageren op een notificatie. Een overzicht van alle verbeteringen en nieuwigheden vind je in ons Android N artikel.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.