Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple komt volgend jaar met 5,8-inch iPhone’

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2016, 20:00 CategorieiPhone

Apple zou volgend jaar een 5,8-inch iPhone willen introduceren. Ook zou het toestel een gebogen amoled-scherm krijgen.

Glas voor en achter

Dat melden bronnen bij Apple aan Apple Insider. De nieuwe iPhone is volgens deze bronnen vrijwel geheel samengesteld van glas – ongeveer net als de iPhone 4, dus – en heeft een amoled-scherm. Het scherm wordt een flink stuk groter dan dat van de iPhone 6S Plus, dat 5,5-inch meet. Hoe zich dat verhoudt, is hierboven te zien, waar we de iPhone 6S Plus naast de 5,8-inch Samsung Galaxy Mega 5.8 hebben geplaatst. Wie dat ook eens wil doen, kan hier terecht.

iPhone 7S Plus

Dit zou wellicht de iPhone 7S (Plus) kunnen worden, de opvolger van de iPhone 7 die dit najaar wordt verwacht. Dat Apple al langer uitgekeken is op de lcd-technologie die tot nu toe voor iPhones is gebruikt, is al een beetje bekend. De overstap naar oled-schermen ligt dan voor de hand.

Irisscanner

De bron van het artikel van Apple Insider lijkt redelijk betrouwbaar te zijn. De geruchten over het gebogen scherm lijken echter nogal vergezocht, wordt her en der opgemerkt. Wel wordt alom verwacht dat Apple iets gaat doen aan de vrij grote bezels van de iPhone. Ook zou Apple de nieuwe iPhones van andere toestellen op de markt willen onderscheiden door ander materiaalgebruik en nieuwe biometrische herkenningstechnologie, zoals gezichts- en irisscans.

Patenten

Op dit gebied bezit Apple al een aantal patenten, inclusief een patent waarbij een 3D-beeld van het gezicht wordt opgeslagen om een goede vergelijking met het gezicht voor de frontcamera mogelijk te maken. Ook is het analisten niet ontgaan dat Apple onlangs twee bedrijven die zich bezig hielden met ontwikkelingen op dit gebied, heeft overgenomen.

Mocht Apple de iPhone 7S hiermee uitrusten, dan is dat wel een breuk met het verleden. Tot nu toe werden grote veranderingen steeds in de iPhone-versies zonder ‘s’ geïntroduceerd, en de s-versie die een jaar later kwam, bevatte lichte verbeteringen.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.