Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apps voor Android kunnen meer op iOS-apps gaan lijken

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2016, 9:51 CategorieAndroid

Google heeft de richtlijnen voor Android geüpdatet en laat ontwikkelaars weten dat ze in sommige gevallen beter een navigatiebalk kunnen plaatsen aan de onderkant van het scherm. Daardoor kunnen Android-apps meer gaan lijken op iOS-applicaties.

Gaan apps voor Android meer lijken op iOS-applicaties?

Android-apps kunnen in de toekomst meer gaan lijken op de apps voor iOS. Google heeft namelijk de richtlijnen voor Android van een update voorzien, die ontwikkelaars aanraadt in sommige gevallen een navigatiebalk onderaan het scherm te plaatsen. In tegenstelling tot de designtaal van iOS, zal de bottom navigation bar, zoals Google hem noemt, wel moeten verdwijnen wanneer de gebruiker scrollt, zodat je alsnog veel ruimte op het scherm hebt. Knoppen die je indrukt, zullen iets groter worden dan de rest om de aanraking te bevestigen.

Tot op heden leunt Google op het zogenaamd hamburgermenu: een knopje links boven in beeld die het menu tevoorschijn haalt en gebruikers in staat stelt tussen de verschillende secties van een app te navigeren. Het voordeel hiervan is dat je altijd veel ruimte op het scherm hebt voor een app, maar het nadeel is dat je altijd een extra handeling moet verrichten om naar een andere sectie te gaan. Met een navigatiebalk onder in beeld moet het navigeren door zo’n app gemakkelijker gaan voor iedereen, is de gedachte achter deze designverandering.

Dit betekent echter niet het einde van het hamburgermenu. Mocht een app drie tot vijf secties hebben, dan wordt aangeraden van zo’n balk gebruik te maken. Heeft een app er twee, dan moeten developers tabs gebruiken. Bij zes of meer is het hamburgermenu nog steeds prettiger. Maar zelfs in dat geval zouden ontwikkelaars kunnen kiezen voor zo’n navigatiebalk aan de onderkant. Google maakt zelf al gebruik van de balk onder in beeld, in de apps Google Photos en Google+. Ook redactiefavoriet TVShow Time heeft de verandering al doorgevoerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.