Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aquaris M10 Ubuntu Edition is nu verkrijgbaar

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2016, 17:08 CategorieBesturingssystemen

De Aquaris M10 Ubuntu Edition kan nu worden voorbesteld. De webshop van Aquaris heeft twee versies, een voor 289 en een voor 249 euro. Het prijsverschil zit in de kwaliteit van het scherm.

Full HD of gewoon HD

De duurste M10 wordt voorzien van een full HD-resolutie, de goedkopere versie heeft een ‘gewoon’ HD-scherm. Iets minder resolutie scheelt dus veertig euro.

Ubuntu

Zoals wij al eerder meldden, draait het bij de Aquaris M10 Ubuntu Edition eigenlijk minder om de tablet dan om de software die erop staat: Linux-distributie Ubuntu. Met deze software kan de tablet aan een monitor en een toetsenbord worden gehangen, die vervolgens in een volwaardige Linux-pc veranderen. Dat lijkt op het principe van Windows Continuum, dat op dat platform smartphones in staat stelt om met dezelfde randapparatuur een Windows-pc te produceren.

MediaTek-processor

De Ubuntu-tablets worden geleverd met een beschermende cover die in diverse kleuren verkrijgbaar is. Ze worden geleverd met 16GB intern geheugen, waarvan het besturingssysteem ongeveer een derde in beslag neemt. Een quadcore processor van MediaTek drijft de tablets aan, geholpen door 2GB ram. Een batterij met een capaciteit van 7280 mAh houdt het toestel volgens de makers geruime tijd in leven totdat het weer moet worden opgeladen.

Bezorging in tweede week april

De tablets hebben aan de achterkant een 8-megapixelcamera, aan de voorkant een 5-megapixelcamera. Het ietwat krappe opslaggeheugen kan met een micro sd-kaart worden uitgebreid. De Ubuntu-tablets zijn voorzien van wifi, bluetooth en gps. Ze zijn hier te pre-orderen. Producent BQ belooft dat ze in de tweede week van April worden bezorgd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.