Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Book T302 Chi met nieuw dock gelekt

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2016, 22:14 CategorieWindows

Asus mag inmiddels gezien worden als dé fabrikant die de markt voor convertibles en hybriden leven ingeblazen heeft en hoewel we al even niks meer van de Taiwanese fabrikant gehoord hebben zitten ze daar niet stil. Vandaag is de opvolger van de populaire Transformer Book T300 Chi opgedoken.

Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat Asus de Transformer Book T300 Chi presenteerde. Deze 12,5-inch tablet was voorzien van een keyboard dock, een premium design en Windows 10-software. Vandaag is via diverse media de opvolger van dit apparaat gelekt, en die gaat onder de niet verrassende naam Transformer Book T302 Chi.

Uit de foto’s en opgedoken specificaties kunnen we opmaken dat Asus nog steeds vasthoudt aan een premium design met hoogwaardige materialen, maar belangrijker is dat één probleem aangepakt is. De eerdere modellen in de Chi-serie konden namelijk alleen Bluetooth gebruiken voor de verbinding tussen toetsenbord en scherm. Het nieuwe model komt echter weer met het bekende scharnier, al is het in wederom verbeterde vorm. Er is dus een fysieke verbinding tussen tablet en toetsenbord, nu ook voor de overdracht van data.

Transformer-Book-T302-Chi-1

Qua uiterlijk zien we dus veel gelijkenissen met de eerdere modellen terug, en ook het 12,5-inch scherm heeft zijn formaat behouden. Je hebt nu echter de keuze uit een full hd-versie en een quad hd-versie (2.560 bij 1.440 pixels). Ook is het scherm voorzien van een digitizer waardoor je een actieve stylus kunt gebruiken. Onder de motorkap zien we een Intel Core M-processor van de zesde generatie terug. Verder komt de Transformer Book T302 Chi met twee usb type-c-poort in het scherm, en een usb 2.0- en usb 3.0-poort in het dock.

Computex 2016 staat weer voor de deur en de verwachting is dat Asus de convertible tijdens deze beurs officieel aankondigt. Over de prijs is nog niets bekend maar we gaan uit van hetzelfde niveau als zijn voorganger; tussen de 600 en 700 euro.

  • Delen:
Asus Transformer Book T300 Chi
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.