Asus werkt aan 8-inch tablet met hoge resolutie display

24 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
Asus ZenPad S 8.0-review-FEATURE

Asus heeft alweer een paar maanden weinig van zich laten horen maar het lijkt erop dat we binnenkort in ieder geval één nieuwe tablet van het bedrijf kunnen verwachten.

Bij de Amerikaanse FCC is een 8-inch tablet opgedoken.

In januari zagen we al specificaties van een onbekende Asus tablet met 8-inch scherm voorbij komen, toen in een benchmarkdatabase. De komst van dit model lijkt nu bevestigd door de Amerikaanse FCC, een keuringsinstantie voor draadloze communicatie. Hier is hetzelfde modelnummer inmiddels gekeurd.

Uit de benchmarks die in januari verschenen kunnen we opmaken dat we met een 7,9-inch tablet te maken hebben, uitgerust met een 2.048 bij 1.536 pixels resolutie. Onder de motorkap zien we een hexacore-processor terug, vergezeld door een Adreno 510 grafische chip, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. De tablet draait op Android 6.0 Marshmallow. Kijkend naar de documenten van de FCC kunnen we hier WiFi, Bluetooth en een 4.680mAh accu aan toevoegen.

Waarschijnlijk komt deze nieuwe tablet in de Asus ZenPad-serie terecht, als een nieuw topmodel. Wanneer Asus de tablet officieel aankondigt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet bekend.

Reacties (0)