Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta VLC 2.0 ondersteunt netwerkopslag

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2016, 15:18 CategorieAndroid

De bèta van VLC heeft een update gekregen. Deelnemers van de bèta kunnen nu VLC 2.0 downloaden naar hun Android-smartphone of -tablet. Daarna krijgen ze toegang tot netwerkopslagpunten en de Android TV-interface.

Download VLC 2.0 voor Android

Van de VLC-mediaspeler op Android bestaan twee varianten: een stabiele en een bètaversie. De laatstgenoemde heeft een update gekregen. In principe download je VLC 1.9, maar je haalt de update voor VLC 2.0 binnen. Onnodig verwarrend, dus laten we kijken naar wat de update met zich meebrengt. Ten eerste is het zo dat je nu kunt kiezen welke interface je wil gebruiken. Wil je de standaard Android-interface, het menu van Android TV of een combinatie daarvan? Welke je ook kiest, er zijn kleine dingen aan veranderd.

Daarnaast ben je nu in staat om mediabestanden vanuit je netwerkopslag af te spelen binnen de app. VLC 2.0 ondersteunt diverse protocollen (UPnP, NFS, FTP, SFTP, smb, Windows Shares en meer). Heb je een netwerkmap of een url gevonden die je vaker wil bezoeken, dan heb je ook de mogelijkheid deze als favoriet te bestempelen. Bovendien is het nu mogelijk een afspeellijst aan te maken en zijn er kleine aanpassingen gedaan aan de geschiedenissectie en de notificaties. De reguliere versie van VLC zit nog altijd op versie 1.7.3.

Om deel te nemen aan de bèta, klik je hier. Heb je je geregistreerd, dan kun je hier VLC 2.0 downloaden.

  • VLC for Android
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.