Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chuwi bereidt 2-in-1 Windowstablet voor

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2016, 22:49 CategorieWindows

De Chinese fabrikant Chuwi is bezig met een nieuwe tablet die als 2-in-1 apparaat dienstdoet. Er hoort een los toetsenbord bij. Het apparaat loopt op Windows 10 en zou de Chuwi HiBook gaan heten.

Dat is een andere naam dan de Chuwi Hi 10 Air die enkele weken geleden uitlekte, die er ongeveer net zo uitziet. Wellicht is het hetzelfde apparaat, en is alleen de naam gaandeweg veranderd. Of wellicht is het toch een andere variant van die tablet.

Windows 10

In ieder geval zijn er nieuwe plaatjes uitgelekt die een Windows 10-tablet laten zien die waarschijnlijk een 10- of 11-inch formaat heeft. Dat valt een beetje te herleiden aan het formaat van het toetsenbord, dat iets kleiner lijkt te zijn dan dat van bijvoorbeeld de Microsoft Surface Pro. De Chuwi HiBook zou in april op de markt moeten komen, en is dan waarschijnlijk in Nederland te krijgen via Chinese webwinkels als Banggood en Gearbest.

Chuwi HiBook b

 

Laptopmodus

Verdere specificaties van de Chuwi HiBook ontbreken nog. Aan de plaatjes valt te zien dat het toetsenbord met pinnetjes aan de tablet wordt bevestigd, en dat de tablet zo veranderd kan worden in een laptop. Ook kan de tablet er omgekeerd in worden gezet, voor een presentatie. Het toetsenbord heeft zijn eigen usb-poort.

Intel

Op de tablet vinden we verder het Intel-logo, wat aangeeft dat er een processor van die chipfabrikant in zal zitten, camera’s en een hele reeks poorten van usb type-c tot een sleufje voor een micro sd-kaart. Wellicht kan er zelfs een simkaart in.

Chuwi HiBook d

Chuwi-review

Chuwi maakt niet al te dure tablets met prima prestaties. Deze tablet zou weleens voor minder dan 250 euro de deur uit kunnen gaan, afhankelijk van de hardwarespecificaties.

Tabletsmagazine heeft onlangs een Chuwi-tablet gereviewd. Die review is hier terug te lezen.

Chuwi HiBook c

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.