Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Code Android N hint naar freeform windows-modus

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2016, 10:14 CategorieAndroid

In de code van Android N wordt er gehint naar een feature dat freeform windows genoemd wordt. Dat is nog even een stapje verder dan splitscreen-modus. Het Remix OS geeft wellicht alvast een kijkje in de toekomst van het mobiele platform van Google. (zie afbeelding)

Android N: de splitscreen-modus voorbij?

In de code van Android N wordt er gehint naar een freefrom windows-modus. Hoe dat er precies uit komt te zien, is niet duidelijk, maar het Remix OS kan daar wellicht al het antwoord op geven (zie bijvoorbeeld de afbeelding hierboven). Dat gaat dus nog even een stapje verder dan een splitscreen-modus, aangezien je dus (in theorie) de apps kunt vergroten en verkleinen en over het scherm zou kunnen verslepen, net zoals dat bijvoorbeeld kan op een Windows-computer. Ook zijn er termen als ‘close’ en ‘maximize’ gevonden in dezelfde code.

Hoewel de code dus al wel gevonden is, betekent het niet dat we de feature ook echt gaan tegenkomen in de nieuwste versie van Android, tot nu toe nog genaamd Android N (lees er hier alles over). Zo werd er voorheen in de code van Android M, wat uiteindelijk Marshmallow is geworden, ook een lijn gevonden met een verwijzing naar een splitscreen-modus, maar die is uiteindelijk niet toegevoegd. Wel heeft Google al een verwijzing naar de freefrom windows-modus geplaats in de documenten van Android N, die je hier kunt lezen.

Het gaat om de volgende tekst:

Manufacturers of larger devices can choose to enable freeform mode, in which the user can freely resize each activity. If the manufacturer enables this feature, the device offers freeform mode in addition to split-screen mode.

Er is echter nog geen informatie beschikbaar over hoe het werkt. Ook wordt er gezegd dat de functie nog niet werkt in deze Android-build, dus waarschijnlijk zullen we nog minstens een jaar moeten wachten. Wellicht een mooie feature voor Android O?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.