Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Aquaris M10 Ubuntu Edition is binnenkort te bestellen

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2016, 15:20 CategorieBesturingssystemen

Ubuntu heeft via Facebook bekendgemaakt dat de BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition binnenkort te bestellen is, maar wanneer precies is nog niet duidelijk. Wel kun je je alvast aanmelden voor een nieuwsbrief, die precies meldt wanneer de tablet beschikbaar zal zijn.\

BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition snel te bestellen

Ubuntu heeft via Facebook naar buiten gebracht dat het binnenkort mogelijk is de BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition aan te schaffen. Helaas is nog niet bekendgemaakt wanneer de tablet beschikbaar zal zijn en wat ‘ie zal kosten. Wel kun je je alvast aanmelden voor een nieuwsbrief, zodat je meteen op de hoogte bent wanneer de fabrikant die informatie wel naar buiten brengt. Begin februari kondigden de fabrikanten Canonical, eigenaar van Ubuntu, en het Spaanse technologiebedrijf BQ de tablet, die gemakkelijk om te toveren is tot pc, al aan.

ubuntu-bq-aquaris-m10

De tablet zelf heeft een scherm van 10,1 inch. Het OS past zich ook automatisch aan de manier waarop de tablet gebruikt wordt (pc of tablet). De resolutie is 1280 bij 800 pixels en onder de motorkap vinden we een 1,5 GHz MediaTek-processor en 2GB aan werkgeheugen. Let echter niet op de hardware, omdat deze tablet draait om z’n software: het apparaat bevat een mobiele versie van Ubuntu, die dus de mogelijkheid heeft te veranderen op basis van de accessoires die je aansluit. Mocht je dit principe herkennen, dan kan dat kloppen.

De software beschikt in tabletmodus niet over app-lades, maar over ‘scopes’: gethematiseerde schermen met info binnen een bepaald categorie. Je zult ook niet veel apps aantreffen op het platform, maar de benodigde software (nieuws, muziek, mail, et cetera) zal wel aanwezig zijn. Wat Canonical belangrijker vindt is de toekomst van het platform. Omdat de basis voor de mobiele en de desktopversie hetzelfde zijn, zijn ontwikkelaars in staat programma’s te maken die overal op draaien – alleen de interface zou aangepast moeten worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.