Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Android tablets van dit moment (lente 2016)

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2016, 17:42 CategorieBeste tablets koopgids

De lente van 2016 is deze week aangebroken en dat betekent dat we weer een overzicht maken van de beste tablets van dit moment. Eerder deze week hebben we gekeken naar de beste Windows 10 tablets en vandaag kijken we naar de beste Android tablets van de lente van 2016. Ten opzichte van vorig seizoen is er niet veel veranderd maar we zien wel één nieuwkomer terug. We kijken naar zowel tablets en phablets als hybride modellen, alleen van de laatstgenoemde categorie zien we de laatste tijd minder terug.

Het mag gezegd worden dat de tabletmarkt een beetje op zijn gat ligt. Fabrikanten lanceren minder modellen en de grotere fabrikanten houden het nu op één lancering per jaar. Zelfs Samsung heeft het assortiment flink verkleind. Dit betekent dat onze overzichten met de beste Android tablets ook minder snel veranderen; de modellen die een paar maanden terug een goede indruk achterlieten doen dat nu nog steeds. Er zijn maar weinig premium modellen of tablets met een dermate goede prijs- kwaliteitverhouding die de markt in beweging houden. Wel verwachten we de komende weken diverse reviews van nieuwe Android tablets te publiceren, onder meer van Lenovo, Acer en Huawei.

De Android tablets die je in dit artikel terugvindt hebben we verzameld door te kijken naar onze eigen ervaringen in reviews maar ook de ervaringen die bezoekers in onze tablet database achterlaten, de prijzen van verschillende tablets en de ontwikkelingen van de markt. Mocht Android niet het besturingssysteem zijn waar jij voor wilt gaan, dan kun je terecht in onze artikelen met de beste Windows 10 tablets en de beste tablets algemeen (verschijnt binnenkort). De meest recente overzichten van de beste tablets vind in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Zoals elke keer komen we even terug op de zoektocht naar een tablet, wat niet voor iedereen een makkelijke opgave is. Hoewel het aanbod kleiner is geworden blijft het een gefragmenteerde markt met vele opties voor elk budget. De beste tablet voor jou is dan ook afhankelijk van diverse factoren, waaronder het budget dat je beschikbaar hebt, de eisen die je stelt aan een tablet en het gebruik van de tablet. Om deze reden raden we je aan om onze artikelen met waar je op moet letten bij het kopen van een tablet en vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet door te nemen. Ook kun je terecht in ons review-archief om per tablet de belangrijkste pluspunten en minpunten te bekijken.

Alles over Android

Android is een besturingssysteem dan elk jaar vernieuwd wordt maar door het feit dat fabrikanten het zelf moeten implementeren en dus veel later dan Google zelf zijn, en het feit dat Google zelf met de presentatie van de nieuwe Android-versie een jaar voor loopt wordt het voor consumenten niet duidelijker. Zo draaien veel tablets nog op Android 5.x Lollipop terwijl Android 6.x Marshmallow alweer even beschikbaar is. En vorige week heeft Google de volgende versie, Android N, al aan het publiek getoond. Het is dus belangrijk om even te letten op welke versie je Android tablet draait en of deze fabrikant een goede reputatie heeft voor wat betreft het up-to-date houden van tablets en smartphones.

Android 6.0 Marshmallow staat vooral in het teken van een betere gebruikservaring en beschikt over verschillende handige nieuwe features. Dit is de versie waar je eigenlijk rekening mee moet houden bij aanschaf van een nieuwe tablet. Android N verschijnt eind dit jaar pas en het zal dan ook weer maanden duren voordat fabrikanten ermee aan de slag gaan. Lees meer over de belangrijkste vernieuwingen van Android 6.x Marshmallow en de belangrijkste Android 6.x Marshmallow features voor tablets.

Maar, Android Marshmallow staat zoals aangegeven nog niet op alle tablets of smartphones. Momenteel zijn er nog veel phablets en tablets voorzien van Android 5.0 Lollipop, wat absoluut geen slecht nieuws is. Het is echter wel goed om te kijken of er een update naar een nieuwere Android-versie gepland staat. Meer over alle nieuwigheden lees in ons Android 5.0 Lollipop overzicht.

De beste Android tablets van dit moment

Is Android het besturingssysteem waarmee je aan de slag wilt en heb je een budget voor ogen dat je uit wilt geven? Dan hebben we hieronder een aantal tablets die de afgelopen maanden op ons een zeer goede indruk achtergelaten hebben. We houden rekening met zoveel mogelijk budgetten, doelgroepen en gebruiksdoelen. Ook kijken we naar de beschikbaarheid van modellen, de ontwikkelingen in de markt en natuurlijk ook prijsveranderingen. Daarbij nemen we niet alleen tablets maar ook phablets en hybride modellen mee. In dit overzicht zie je zowel nieuwe als ‘oude’ modellen terug, maar de beste tablets zijn niet altijd de nieuwste tablets. Onderstaand overzicht bevat geen speciale volgorde.

Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Eén van de beste Android tablets die je op dit moment kunt kopen is de Galaxy Tab S2, en dan de 8-inch of de 9.7-inch versie. Wij geven de voorkeur aan de grotere variant, mede omdat het mooie scherm hier het beste tot zijn recht komt. De Galaxy Tab S2 is in vele opzichten een premium tablet, zeker ook dankzij het goede amoled-scherm dat een comfortabele 4:3 beeldverhouding kent. Ook onder de motorkap zien we prima specs, waaronder een krachtige processor.

Galaxy-Tab-S2-feature

De Galaxy Tab S2-tablets zijn de beste tablets die Samsung ooit heeft gemaakt, en omdat Samsung één van de allerbeste Android-fabrikanten is, zijn dit misschien dus wel de allerbeste Android tablets die ooit zijn gemaakt. Als je in de markt bent voor een luxe Android-tablet is dit zeker een product dat je moet overwegen. Het prijskaartje dat aan de Galaxy Tab S2 9.7 hangt schrikt waarschijnlijk wel wat mensen af. Inmiddels kun je de tablet kopen voor iets minder dan 400 euro.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S2 9.7 of lees onze Samsung Galaxy Tab S2 9.7 review.

Asus ZenPad S 8.0

Wil je een iets kleinere premium tablet en heb je ook een wat kleiner budget? Dan kunnen we de Asus ZenPad S 8.0 zeker aanraden. Dit model is de meest luxe stand-alone tablet die Asus momenteel in het assortiment heeft, met name dankzij het indrukwekkende scherm, het hoogwaardige design en de prima prestaties.

Asus ZenPad S 8.0-review-FEATURE

Dit model biedt een hoge resolutie display, goede speakers en een solide bouwkwaliteit. Vandaar ook dat de introductieprijs wat fors was. Maar, inmiddels kan de Asus ZenPad S 8.0 voor 239 euro aangeschaft worden en dat is wat ons betreft een zeer aantrekkelijke prijs wanneer je een 8-inch tablet zoekt waarmee lang vooruit kunt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenPad S 8.0 of lees onze Asus ZenPad S 8.0 review.

Asus ZenPad 8.0

Wil je toch nog wat minder uitgeven, zo’n 60 euro minder, dan is de Asus ZenPad 8.0 interessant. Dit model is misschien wat minder premium maar heeft weer een ander unique sellingpoint; De achterzijde is verwisselbaar en je kunt verschillende interessante covers met extra features voor dit model aanschaffen. De prijs van 175 euro is ook nog eens aantrekkelijk.

Asus-ZenPad-8-0-audiocover

De Asus ZenPad 8.0 beschikt over een 8-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait op een Atom x3-processor van Intel. Onder de motorkap zien we verder 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is terug. Ook komt de tablet met Android 5.0 Lollipop, twee camera’s en een microUSB-poort.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenPad 8.0 (Z380C) of lees onze Asus ZenPad 8.0 (Z380C) review.

Acer Iconia One 8 (B1-850)

De Acer Iconia One 8 (B1-850) is eigenlijk in geen enkel opzicht een bijzondere tablet maar juist de prijs- kwaliteitverhouding is het aantrekkelijke van dit model. Voor 129 euro krijg je namelijk een tablet die nergens in uitblinkt maar alles prima doet wat hij moet doen.

acer-iconia-one-8-retina

De Iconia One 8 (B1-850) is in onze optiek een uitstekende tablet voor kinderen of een gezin waarin de tablet gedeeld wordt. Zolang er geen intensieve taken mee uitgevoerd worden en je er met name content mee consumeert dan kun je er geen miskoop mee doen. Alles bij elkaar dus een prima tablet voor diegenen met een kleiner budget en lagere verwachtingen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Acer Iconia One 8 (B1-850) of lees onze Acer Iconia One 8 (B1-850) review (verschijnt volgende week).

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

De Lenovo Yoga Tab 3 Pro hebben we als enige tablet in dit overzicht nog niet uitgebreid getest, maar we waren zo indruk de indruk van zijn voorganger, de Yoga Tab 2 Pro, dat we deze tablet wel in het lijstje moesten opnemen. De Yoga Tab 2 Pro is immers niet meer te koop in Nederland. Hoewel we deze tablet dus nog niet getest hebben lijkt Lenovo op het eerste gezicht weinig hele grote veranderingen doorgevoerd te hebben waardoor we er vanuit gaan dat ook deze tablet bij ons in de smaak valt. Kijkend naar de specificaties hebben we in ieder geval weinig te klagen.

Lenovo Yoga Pad 3-2

De Lenovo Yoga Tab 3 Pro is beschikbaar in een 16GB- en 32GB-versie en draait op Android 5.1 Lollipop-software. Verder beschikt de tablet over een 10.1-inch ips lcd display met een hoge resolutie, een microUSB-poort, een krachtige quadcore-processor, een microSD-kaartlezer, een ingebouwde kickstand en natuurlijk als meest opvallende een ingebouwde projector. Voor iets minder dan 500 euro kan deze tablet van jou zijn.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Yoga Tab 3 Pro of lees onze Lenovo Yoga Tablet 2 Pro review.

Huawei Mate S

Natuurlijk mogen ook de phablets niet in ons lijstje ontbreken en Huawei heeft in onze optiek nog steeds één van de betere modellen van dit moment in handen. De Mate S kost met een prijs van (momenteel) minimaal 435 euro aardig wat geld maar daarvoor krijg je wel een topper. Deze phablet komt onder meer met een hoge resolutie amoled-display, een vingerafdrukscanner, een krachtige processor en een luxe design.

Huawei-Mate-S-review-totaal

Waar we vorig seizoen de prijs van 650 euro nog als nadeel noemden kunnen we met de huidige prijs alleen maar zeggen dat dit een zeer goede tablet voor prima prijs is. Deze Huawei Mate S concurreert toch wel degelijk heel knap tegen de toestellen uit deze prijsklasse, waaronder de iPhone.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Huawei Mate S of lees onze Huawei Mate S review.

Honor 6 Plus

Van Honor zijn we eigenlijk al sinds de introductie op de Nederlandse markt onder de indruk. Het bedrijf, een dochter van Huawei, weet phablets en tablets voor weinig geld maar met een prima kwaliteit op de markt te brengen. Een goed voorbeeld hiervan is de vorig jaar gelanceerde Honor 6 Plus met een 5.5-inch scherm.

Honor-6-plus-review-feature

Voor een prijs van inmiddels 300 euro krijg je een 5.5-inch phablet met high-end specificaties, een goed display, fraaie hardware, goede camera’s en vooral ook gewoon prima prestaties. Je hebt dan een telefoon die zich in veel opzichten kan meten met de topmodellen die normaal alleen in combinatie met een abonnement betaalbaar zijn voor de gemiddelde consument. Overigens is de nieuwe Honor 5X met 5.5-inch scherm weer iets goedkoper en op papier een prima alternatief.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Honor 6 Plus of lees onze Honor 6 Plus review.

Overige en nieuwe tablets

Er zijn natuurlijk veel meer interessante Android tablets te vinden in de winkels en we kunnen in dit overzicht niet alles dat we ook maar een beetje interessant vonden noemen. Elk seizoen lichten we dan ook een aantal extra toestellen uit, die op één of meerdere vlakken uitblinken. Zo kunnen we op het gebied van phablets nog steeds niet om de Samsung Galaxy Note 4 heen en als je budget wat groter is dan mag de nieuwe Galaxy S7 Edge niet op je verlanglijst ontbreken. Ook de Sony Xperia Z3 Tablet Compact zal nog steeds op geen enkel verlanglijstje misstaan door zijn indrukwekkende prestaties en specificaties. Als je hem nog kunt vinden dan is de Asus Transformer Pad TF103C een goede optie wanneer je een betaalbare hybride tablet zoekt. Voor ervaringen met alle Android tablets verwijzen we je naar onze tablet reviews.

Binnenkort verwachten we een aantal nieuwe Android tablets in Nederland en publiceren we meerdere reviews van nieuwe modellen van onder meer Acer, Huawei en Lenovo. Mocht een van deze tablets een hoge score krijgen dan werken we dit overzicht bij.

Tablets vergelijken

Alle Android tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)
Asus ZenPad S 8.0 (Z580C)
Android Lollipop (5.0)
Huawei Mate S
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.