Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe apps voor je Android tablet #139

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2016, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw Android tablet. Deze keer onder andere een handige app voor Twitter en voor diegenen die graag reizen.

Firefox browser

Waarschijnlijk gebruik je de standaard browser op je tablet of phablet maar er zijn in de Play Store nog tientallen andere browsers te vinden die wellicht beter zijn en meer mogelijkheden bieden. Eén van die browsers is Firefox. Deze week is er een nieuwe versie van Firefox voor Android uitgebracht, die een aantal mogelijkheden met zich meebrengt met betrekking tot databesparing en privacy. Zo kun je nu instellen dat de browser afbeeldingen niet meer automatisch downloadt wanneer je je niet op een WiFi-netwerk bevindt. Wil je toch een afbeelding onderweg checken, dan kun je het bestand even ingedrukt houden. Daarnaast is het mogelijk toegang tot de camera en de microfoon te blokkeren – dit kun je zelfs per profiel op je Android instellen.

firefox-android

Firefox is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Firefox

Xcerpt for Twitter

Ben je een echte Twitter-fanaat maar heb je toch een hekel aan dat beperkte aantal karakters omdat je graag hele verhalen of quotes deelt? Dan is de app Xcerpt misschien wat voor je. Deze app maakt het mogelijk een screenshot van een tekst te maken, deze bij te snijden om netjes te passen, de afbeelding met een link naar het verhaal in je Tweet te plaatsen en er zelf een reactie bij te zetten. Het is misschien voor een beperkte doelgroep of specifieke gebruiker maar voor sommigen dus dé uitkomst.

Xcerpt-Twitter

Xcerpt for Twitter is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Xcerpt

Guides by Lonely Planet

Als je van reizen houdt en graag alles te weten komt over de mooiste plekken op deze wereld dan mag de app Guides by Lonely Planet niet op je tablet of phablet ontbreken. Deze app is gevuld met stadsgidsen, suggesties voor activiteiten en speciale gebouwen of attracties van een gebied. Je vindt ongeveer 38 grote steden terug en de lijst wordt nog steeds uitgebreid.

Guides by Lonely Planet is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Guides by Lonely Planet

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.