Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe games voor op je tablet #11

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2016, 8:00 CategorieAndroid

Elke week bekijken we de drie beste nieuwe games die je op je Android-tablet en iPad kunt spelen. Deze week onder meer een bordspel vol vreemde wegen.

Dirac (2,13 euro / 1,99 euro)

Dirac is een spel over moleculaire fysica. Maar het is eigenlijk een verbind-de-punten-game met een wetenschappelijke tintje. Het doel voor de speler is om de meest efficiënte route te kiezen voor elke kleur atoom op het speelbord. Het spel leunt zwaar op de wetenschappelijke koppeling – van de naam tot aan de uitleg voor de manier waarop de levels zijn vormgegeven. Gelukkig heb je in elk geval onbeperkte toegang tot de DIRAC mkII Quasi-Fibonacci de-unfocusing vectorscope terminal waarin het spel zich afspeelt, want stel je toch eens voor…

  • DIRAC

White Day (3,96 euro / 3,99 euro)

Het volgende spel in de series games van deze week is een vijftien jaar oude cultklassieker genaamd White Day. Dit spel heeft een ongezonde en bijna illegale fascinatie met Japanse schoolmeisjes in een horrorsetting, waar gamers al jaren geen genoeg van krijgen. Je bevindt je in een enge school en een belachelijke indeling waar je verschillende keuzes moet maken. Al die gemaakte keuzes kunnen steeds tot een ander einde leiden, waardoor je White Day meerdere keren kunt spelen. Als je durft, want de gebeurtenissen kunnen nogal griezelig zijn.

  • White Day

Tsuro – The Game of the Path (5,80 euro / 4,99 euro)

En uit een heel ander spectrum hebben we Tsuro – The Game of the Path uitgekozen deze week. Dit is een bordspel waarin je voor jezelf de weg bepaalt die je wil bewandelen, terwijl je ondertussen in de weg (of op de weg?) van iemand anders staat. Je past tijdens het spel niet alleen je eigen pad aan, maar ook het pad van iemand anders. Het leuke aan dit spel is dat elke gemaakte keuze de tot wel acht spelers (op één apparaat) kan beïnvloeden op hun pad. Mocht dat je toch te veel zijn, dan kun je ook de strijd aan gaan met AI-tegenstanders.

tsuro

  • Tsuro - The Game of the Path

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets. Check ook vooral ons game-archief, voor nog veel meer gametips.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.