Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze twee apps stelen je inloggegevens van Instagram

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2016, 10:23 CategorieAndroid

Let op: er zijn momenteel twee apps, op Android en iOS, waarvan bekend is dat die jouw inloggegevens stelen van je profiel op Instagram. Dezelfde maker bracht eerder al een andere applicatie uit die hetzelfde met je inloggegevens deed.

Download deze apps niet voor Instagram

Vorig jaar november verscheen de app InstaAgent in de app stores. Deze app bleek de inloggegevens van je profiel op Instagram te stelen en werd vervolgens weer verwijderd. Nu blijkt dezelfde ontwikkelaar terug te zijn van weggeweest met twee nieuwe applicaties, die hetzelfde doel voor ogen hebben. De apps heten, zowel op Android als iOS, Who Cares With Me – InstaDetector en InstaCare – Who Cares With Me. Download deze applicaties dus niet wanneer je ze tegenkomt, hoe verleidelijk de teksten in de omschrijving ook mag klinken.

Lees ook vooral de recensies binnen de app stores, om er zeker van te zijn dat je met een malafide app te maken hebt. Zo hebben een hoop mensen al de apps één ster gegeven en gezegd dat je Who Cares With Me – InstaDetector en InstaCare – Who Cares With Me niet kunt vertrouwen. Heb je de app toch gedownload, dan kan het zomaar zijn dat je ineens foto’s tegenkomt die je zelf niet geplaatst hebt. Maar deze apps zijn ook onderdeel van een groter probleem: want hoe voorkomen Apple en Google dat de applicaties überhaupt in de stores komen?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.