Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Direct streamen vanuit een game op Android mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2016, 9:49 CategorieAndroid

Google stelt ontwikkelaars in staat gamers direct vanuit een game hun gameplay te laten streamen, zonder dat daar extra soft- of hardware voor nodig is. Zo hebben game developers op Android een gemakkelijke manier om fans in livestreamers om te toveren.

Streamen vanuit een game, zonder extra soft- of hardware

Google heeft bekendgemaakt dat het de ingebouwde opname- en streamcapaciteiten van Android opent voor ontwikkelaars. Die ontwikkelaars kunnen dan spelers in staat stellen met een simpele druk op de knop te beginnen met opnemen of streamen. Je hebt daarvoor geen andere soft- of hardware meer nodig. Ook kun je direct je videoclips uploaden naar YouTube (of een andere videostreamingwebsite). Wanneer de functies precies beschikbaar komt, is momenteel nog niet duidelijk. Die moeten in de komende maanden lanceren.

GPlay_GameplayRecording_v06_whitewithtext

Google profiteert hier op twee manieren van. Niet alleen zal YouTube mogelijk gaan groeien (voornamelijk YouTube Gaming), ook zal Google mogelijk meer kunnen verdienen aan de games die je kunt downloaden uit Google Play (omdat meer mensen in potentie ermee in aanraking kunnen komen). Omdat Google nu ontwikkelaars in staat stelt direct vanuit een game te streamen of op te nemen, kan het YouTube een voordeel opleveren in de strijd van de grootste videostreamingdienst op mobiele platformen, naast Twitch, Kamcord en Mobcrush.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.