Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is waarom de S6 Edge+ geen micro-sd-kaartlezer had

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2016, 18:45 CategorieAndroid

Samsung heeft eindelijk in een officiële verklaring laten weten waarom de Samsung Galaxy S6 Edge+ niet was voorzien van een micro-sd-kaartlezer. Een feature die wel was geïntroduceerd met de Samsung Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy S6 Edge+ en de micro-sd-kaartlezer

Het was een grote klap voor de mensen die van Samsung-telefoons en -phablets houden: de Samsung Galaxy S6 Edge+ was niet voorzien van een micro-sd-kaartlezer. Wilde je een toestel hebben met extra ruimte, dan diende je daar meer geld aan uit te geven; Samsung had namelijk wel de verschillende modellen met een verscheidenheid aan opslagruimte gepresenteerd (tot 128GB). Nu de Samsung Galaxy S7 Edge wel weer is voorzien van een micro-sd-kaartlezer, is het natuurlijk de vraag waarom de S6 die niet kreeg.

Kyle Brown, bij Samsung verantwoordelijk voor productlanceringen en meer, laat in een reactie aan Techradar weten dat Samsung bang was dat de micro-sd-kaart het toestel langzamer zouden maken. Intern werd er gebruik gemaakt van UFS 2.0-geheugen, wat bijna drie keer sneller is dan de eMMC 5.0-chips. En aangezien de S7 slechts een upgrade is in vergelijking met het model van vorig jaar en geen nieuwe dingen introduceert, heeft Samsung genoeg tijd gehad om dat probleem in elk geval op te lossen. Is dat ook weer duidelijk.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Reacties

  1. Gerard
    01 maart, 2016 om 19:02

    Yeah, yeah en gij geleuft da? Gelooft ook nog in Sinterklaas?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.