Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox en Adobe Acrobat Reader op Android werken beter samen

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2016, 9:40 CategorieAndroid

Dropbox en Adobe kondigen aan dat het vanaf nu gemakkelijker is pdf-bestanden te openen en te bewerken vanuit de Dropbox-applicatie. Deze aankondiging werd vorig jaar in oktober al aangekondigd; niet lang daarna werd de mogelijkheid aangeboden voor iPhone en iPad.

Open je pdf-bestanden uit Dropbox in Acrobat Reader

Geheel volgens de verwachtingen kondigt Dropbox vandaag samen met Adobe aan dat Android-bezitters vanaf nu hun pdf-bestanden uit de cloudopslagdienst kunnen openen met de Adobe Acrobat Reader-app, mits die geïnstalleerd is natuurlijk. Hierdoor is het voor gebruikers mogelijk bestanden te signeren, markeren, annoteren en een opmerking te kunnen achterlaten binnen Acrobat Reader. Dit is het resultaat van de samenwerking die de bedrijven vorig jaar in oktober hebben aangekondigd. Op iOS kon dit al eerder.

Zo’n integratie van twee verschillende apps is eigenlijk voor beide bedrijven een goede zet. Het maakt een app van Acrobat Reader op mobiele apparaten een stuk waardevoller, terwijl Dropbox van het feit profiteert dat mensen al bekend zijn met de basis van dit programma. Voordat je beide apps aan elkaar kunt verbinden, dien je wel de nieuwste versies op je tablet of smartphone te hebben staan. Binnen Acrobat Reader kun je dan je profiel van Dropbox koppelen aan de app. Uiteraard kan de koppelen ook andersom geregeld worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.