Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

f.lux staat nu ook in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2016, 9:27 CategorieAndroid

De app f.lux staat nu ook in Google Play, nadat de applicatie eerst lang in bèta was voor het platform. iOS-eigenaars genieten al langer van dit hulpmiddel. Met de app is het mogelijk om de blauwe tinten in het scherm zachter te maken, zodat je ’s avonds beter in slaap kunt komen.

Download nu f.lux vanuit Google Play

f.lux is een applicatie die automatisch de blauwe tinten uit het scherm van je smartphone of tablet haalt in de avond en die weer herstelt in de ochtend. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het blauwe licht ervoor kan zorgen dat je in de avond slechter in slaap kunt komen en door in aanraking te komen met zachter en roder licht, zal het in slaap komen beter verlopen. Deze app is al heel lang verkrijgbaar voor iOS en is nu ook eindelijk verkrijgbaar op Android – maar hij is alleen beschikbaar voor rooted apparaten…

De appmaker geeft aan dat f.lux werkt met het gros van de Android-apparaten die op een versie van Lollipop of Marshmallow dragen. Ook kun je het op Android 4.4 proberen, maar daar is de kans groot dat de app niet werkt. Daarnaast is het zo dat veel Samsung Galaxy-apparaten ook problemen vertonen wanneer je de applicatie installeert. Ook is het goed om te weten dat nog niet alle apps werken met deze software en dat je de f.lux-app eerst uit moet zetten voordat je hem verwijderd. Even opnieuw opstarten daarna wordt ook aangeraden.

Ben je geïnteresseerd in een dergelijke applicatie, maar wil je je apparaat niet rooten? Check dan alternatief Twilight.

  • f.lux (rooted phones only)
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.