Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger krijgt Material Design door update

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2016, 9:09 CategorieAndroid

Het team achter Facebook Messenger heeft een update uitgebracht voor de Android-app van de dienst, die onder meer het Material Design doorvoert. Zo beschikt de communicatieapplicatie nu onder meer over een floating action button.

Material Design voor Facebook Messenger

Na maanden testen is het zo ver: Facebook heeft deze week eindelijk een update uitgebracht voor Messenger die de designelementen van het Material Design doorvoert. Dat kondigt David Marcus, onderdirecteur van de afdeling berichten van Facebook. Er was nog heel even sprake van onduidelijkheid: wat brengt het Material Design naar Facebook Messenger? Er doken eerder screenshots op waar we de floating action button op te zien kregen, maar later was die weer verdwenen. Ook zagen we een blauwe balk bovenaan het scherm.

Wat blijkt: zowel de blauwe balk als de floating action button zitten in de app. Er is wel iets anders verdwenen, namelijk de lijn tussen de verschillende gesprekken die je voert. Zo moet de app meer cohesie uitstralen. Voor de rest lijkt het design weinig aangepast. In de toekomst kunnen Messenger-gebruikers nog uitkijken naar een andere feature: de mogelijkheid te sms’en met de applicatie. Dat kon al in eerder stadium, maar werd uit de app gesloopt om onduidelijke redenen. Je vindt Facebook Messenger via de onderstaande downloadlink.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.