Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Filmpjes van één minuut mogelijk op Instagram

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2016, 23:33 CategorieApplicaties

Instagram heeft het mogelijk gemaakt om filmpjes van maximaal één minuut te posten. Een flinke verlenging van de 15 seconden die al mogelijk was.

Zestig seconden beweging

Met de nieuwe feature wil Instagram het kennelijk opnemen tegen apps als Snapchat, die filmpjes van tien seconden toestaat, en wat dichter tegen YouTube aankruipen. De nieuwe optie biedt makers van mini-documentaires interessante mogelijkheden. Binnen een minuut een hele dag of desnoods een heel leven weergeven, lijkt straks de uitdaging. Want een minuut is, vergeleken met de vijftien seconden, een eeuwigheid en film op een tablet of phablet verveelt meestal vrij snel.

Update

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Instagram de update voor zijn apps precies uitrolt, en welke platformen in welke landen wanneer aan de beurt zijn. Het lijkt erop dat het wel een paar weken of misschien wel maanden kan duren voordat elke Instagrammer filmpjes van maximaal zestig seconden online te zetten. In ieder geval zijn gebruikers van de Instagram-app op Android en iOS het eerst aan de beurt.

Selena Gomez

Bij het uitproberen van de nieuwe mogelijkheid valt het op dat je in de filmpjes niet vooruit kunt scrollen, of achteruit. Je moet gewoon het hele filmpje uitkijken of naar een volgende film of foto gaan. Popster Selena Gomez heeft in ieder geval de nieuwe mogelijkheid al uitgetest, zoals hier is te zien.

  • Delen:
Huawei MateBook
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.