Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

FlexBright lijkt op f.lux en staat wel in de App Store van Apple

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2016, 10:13 CategorieApplicaties

In de App Store van Apple vind je momenteel de app FlexBright. Deze app lijkt op f.lux, maar die mag van het bedrijf uit Cupertino niet in de Store staan. Ondertussen blijft Apple aan een soortgelijke feature werken voor de release van iOS 9.3.

FlexBright wel te downloaden uit de App Store

Apple heeft in het verleden de app f.lux geweerd van de App Store. Dit is een app die ervoor kan zorgen dat het scherm in de avond warme kleuren toont, zodat je ogen in de avond wat meer rust krijgen wanneer je je smartphone of tablet gebruikt. Nu staat er wel een soortgelijke applicatie in de digitale winkel van iOS, genaamd FlexBright. De app kost 2,99 euro en biedt de optie aan de kleuren van het scherm warmer te maken vanaf het moment dat de zon ondergaat. Ook kan de applicatie bijhouden hoe moe je ogen zijn van het blauwe licht.

Daarnaast is er ook een Dark Mode aanwezig, die alleen zwart en wit gebruikt voor de interface (voor in de nacht, bijvoorbeeld). Ondertussen werkt Apple zelf aan een oplossing voor het warmer maken van het scherm. Wanneer iOS 9.3 wordt gelanceerd, dan is de kans groot dat we een soort f.lux-achtige integratie krijgen voorgeschoteld: de optie zit dan standaard in het OS gebakken (maar de f.lux-makers staan hier geheel los van). Het is niet duidelijk waarom FlexBright wel toegang krijgt, maar f.lux niet. Je vindt de app via de onderstaande link.

  • FlexBright
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.