Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy S7 Edge vertelt het je als er water in de micro usb-poort zit

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2016, 0:00 CategorieAndroid

Steeds meer video’s en informatie over de Galaxy S7 Edge zijn te zien, en steeds meer features van het toestel worden bekend. Zo weten we nu dat het toestel je waarschuwt, als er water in de micro usb-poort zit.

Water

Is daar water, dan zal het toestel je waarschuwen met een boodschap op het scherm. Het is dan wijs om de poort droog te maken en even te wachten voordat je hem gaat opladen.

De Galaxy S7 Edge kan tegen water. Maar de phablet is niet waterdicht. De IP68-rating houdt in dat het toestel water afstoot. Je kunt hem veilig een tijdje in een bak water leggen, zo lang het toestel maar niet dieper komt dan een meter. Maar na korte tijd moet de phablet zijn bad verlaten, want anders komt het water toch binnen en zal het problemen veroorzaken met de elektronica.

Niet opladen in bad

Voor de mensen die menen dat het hebben van een waterdicht toestel ook betekent dat je hem onder water mag opladen: doe dat nou maar niet. Samsung heeft voor de zekerheid een veiligheidsklep ingebouwd die ontdekt als mensen onder water een stroomkabel in de micro usb-poort proberen te steken. Dat zal niet gaan; althans het toestel zal niet opladen. Zoals bekend geleidt water stroom en kan een stroomschok in een bak water alles wat zich in dat water bevindt, een opdonder geven. Dat hoort algemeen bekend te zijn. Maar voor wie het op de een of andere manier toch niet wist: Samsung steekt er een stokje voor.

Beschadiging blijft mogelijk

In de gebruikshandleiding staat over de waterdichtheid van het toestel het volgende:

Your device has been tested in a controlled environment and certified to be water and dust-resistant in specific situations (meets requirements of classification IP68 as described by the international standard IEC 60529-Degrees of Protection provided by Enclosures [IP Code]; test conditions: 15-35°C, 86-106 kPa, 1.5 metre, 30 minutes). Despite this classification, it is still possible for your device to be damaged in certain situations.”

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Chantal
    27 augustus, 2016 om 17:03

    Telefoon geeft amper nog geluid bij bellen hoe droog ik dit

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.