Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Games testen vanuit advertenties op Android straks mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2016, 10:00 CategorieAndroid

Google wil het mogelijk maken direct games uit te proberen vanuit een advertentie van Google, wanneer je er naar zoekt op Android. Je hoeft daarvoor het spel in kwestie niet te installeren en kunt na tien minuten bepalen of je de game wil downloaden.

Games spelen vanuit advertenties

Google wil een nieuw type advertentie gaan introduceren voor Android. Het klinkt niet echt heel spannend allemaal – Google heeft het de naam search trial run ads meegegeven – maar de functie stelt Android-gebruikers in staat direct games vanuit een advertentie te installeren, wanneer ze naar zo’n game zoeken met Google. Je zoekt een spel op en drukt daarna op de knop voor het uitproberen. Vervolgens kun je tien minuten lang het spel in kwestie spelen, zonder daarvoor iets te hoeven installeren. De feature verschijnt in de komende weken.

160310_pandapop-256--5.5MBc.0

Daarnaast wil Google ook aandacht geven aan een kleine ontwikkelaars (ook wel indie’s genoemd). Het bedrijf wil namelijk een hoekje gaan inrichten in Google Play, wat de indie corner wordt genoemd (indie is een woord afkomstig van independent, wat onafhankelijk betekent). Deze pagina zal regelmatig geüpdatet worden met nieuwe, verrassende of boeiende indie-spellen of games die gebruikmaken van veel of juist specifieke Google Play Games-onderdelen, zoals achievements en leaderboards. Lees hier over de verandering ten aanzien van streamen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.