Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt een toetsenbord voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2016, 10:11 CategorieApplicaties

Google zou op dit moment werken aan een toetsenbord voor iOS, waar de populaire zoekmachine van het bedrijf een groot onderdeel van zal zijn. Dit toetsenbord zou al enkele maanden in ontwikkeling zijn, aldus de mensen die bekend zijn met de situatie.

Google wil een toetsenbord uitbrengen voor iOS

Op dit moment werkt Google aan een toetsenbord voor iOS, hebben bronnen bevestigd aan de website The Verge. Dit toetsenbord zal flink gebruik gaan maken van de zoekmachine van het bedrijf en de gebruiker een verscheidenheid aan zoekopties gaan presenteren. Hoewel de zoekmachinegigant weigert commentaar te leveren, schijnt er al maanden aan dit product gewerkt te worden. Dit toetsenbord zou veegbewegingen ondersteunen (en op basis daarvan woorden kunnen raden) en gebruikers direct naar de zoekmachine kunnen leiden.

Ook zou er een knop voor gewone en gif-plaatjes aanwezig zijn en zou het uiterlijk van het toetsenbord anders moeten worden dan de Android-versie, die wel spraakopdrachten ondersteunt, maar mensen niet laat zoeken naar afbeeldingen. Deze keyboard zou ontworpen zijn om het aantal zoekopdrachten op iOS te verhogen. Omdat de markt voor zoekopdrachten op mobiele apparaten heel belangrijk is voor Google en er nog winst te behalen valt op iOS, lijkt dit toetsenbord onvermijdelijk. Het is nu wachten op de reactie van het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.