Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos maakt geen kopie van bewerkte afbeelding

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2016, 10:17 CategorieAndroid

Google Photos zal voortaan geen kopie meer maken van een bewerkte afbeelding en zal het originele bestand vervangen met het bestand dat je hebt aangemaakt. Eerder werd de Android-app al van een aangepaste interface voorzien.

Download nu de update voor Google Photos

Deze week heeft Google een kleine update uitgebracht voor Google Photos. Voorheen was het zo dat de applicatie een nieuwe bestand aanmaakte wanneer je een afbeelding bewerkte. Dat zorgde er dus voor dat je foto’s of afbeeldingen dubbel op je toestel of in de cloud had staan, omdat het origineel dus ook bewaard bleef. Mocht je ervoor hebben gekozen een foto in volle kwaliteit bij de dienst achter te laten, dan moest je dus steeds handmatig foto’s verwijderen om ruimte te besparen en natuurlijk het overzicht te behouden.

Maar wanneer je versie 1.17 op je smartphone of tablet hebt staan, dan verandert dat. Wanneer je een foto bewerkt, dan neemt die de plaats in van het origineel. Google Photos brengt je hiervan ook op de hoogte wanneer je voor de eerste keer een foto bewerkt. Ook is er een knopje in het overflow-menu (die drie puntjes) toegevoegd, waarmee je de veranderingen ongedaan kunt maken. Ook zal de applicatie voortaan toestemming vragen de beschikbare ruimte op je apparaat te meten. Mogelijk heb je de update al ontvangen voor de app.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.